[開箱] Haylou W1 樓氏動鐵 / 圈鐵藍牙耳機

QCC3040 + aptX Adaptive + 樓氏動鐵, 賣兩舊人仔就係入手既原因

幾鍾意隻色, 耳機夠細又輕, 差電盒都細, 但有D滑手, 開蓋取耳機時要少心.  呢隻耳機除左用黎聽歌之外, 其它功能都好陽春, 連音量加減手勢都無, 通話功能都得基本野.  另外, 機身支棍比較窄身, 操作比較易按錯.   

初開聲, 調音暖暖的, 有著樓氏動鐵比較清脆, 細膩無稜角既人聲特質, 音場普通唔太闊.  低頻有明顯強化, 似開左 mega bass, 煲左幾粒鐘低音有收歛, 無開聲咁焗, 但都偏多, 接受到 bl-01 果種低頻量先好入手.  W1 整體質素比以前聽過既圈鐵 TRN T200 好, 底噪控制得好好, 連接也較穩定, 隻樓氏單元應該幾有潛力, 要再煲下先

AZ09買左未到手, 岩岩又入呢對194人仔~ C兄 呢對通話ok嗎?

AZ09買左未到手, 岩岩又入呢對194人仔~ C兄 呢對通話ok嗎?
akiralok 發表於 2021-6-9 16:48

試左兩個 call ,一出一入,普普通通,對方話聽得 ok 清楚。

回覆 3# countryboy

咁就ok~聽歌又ok~ 等收貨

師兄,可以換耳膠嗎?換左會唔會頂個電池盒

via HKEPC Reader for Android

師兄,可以換耳膠嗎?換左會唔會頂個電池盒

via HKEPC Reader for Android
tattattat 發表於 2021-6-9 22:07

可以,揾到d內管道短既耳膠就換到(縮入一半就最好),耳膠大小反而問題不大。試過換 spinfit 同 spiral dot,低頻明顯無原膠咁焗,清晰度都有改善,不過放唔入。最後唔知邊度揾以前跟機送既耳膠,換落都唔錯,平衡d,證明原膠真係幾廢。

依家D大牌動鐵咁平,套用起藍芽産品上,的確平靚正,相信有gimmick藍芽產品大戰一觸即發

依家D大牌動鐵咁平,套用起藍芽産品上,的確平靚正,相信有gimmick藍芽產品大戰一觸即發 ...
tskso 發表於 2021-6-10 00:25

因為無得飛日本, 舊年買落張路路通卡就快到期, 唯有攞黎 "R" 某東迎新 ( -100 ), 最後一舊水入手
而家聽緊 moov 久石讓, d 聲四平八穩, 越聽越有味道

回覆 8# countryboy

呢排一舊水好似幾好洗咁

是否只可以連接1部機, 可以同時2部嗎