新手上路---KZ DQ6

新手入坑, 唔經常出SSP, 順手入埋條升級線, 請問是否用條原裝線煲隻耳機先?

當然連線煲
慳水慳力
dq6用來試機,線嘅特色,特別容易聽出效果
而且整體表現都唔錯,run返陣,初燒嚟講應該有排聽
歡迎入Chifi坑

恭喜入CHIFI坑, 好少見人提呢條紫色線~唔知係點既呢..
有升級線我會直接用落新耳機....原裝線就放埋一二邊...

好似有個POST 係講DQ6 , 你去搵下有咩正線夾下~

係咪138果條? 有人提嘅,只係當時多線推出, 稍為少提

條紫色線係巷仔介紹, 我話比較鍾意聽人聲, 就介紹呢條線俾我, 我都唔知係咩型號, 總之:只要信!

回覆 3# billgatesion

係呀, 價錢係$138

條紫色線係巷仔介紹, 我話比較鍾意聽人聲, 就介紹呢條線俾我, 我都唔知係咩型號, 總之:只要信! ...
hsblawkee 發表於 2021-7-20 03:13

呢條係公認平靚正線材之一,8絞紫色銀箔絲 升級線,人聲出

有無換耳膠,試下原裝邊個大細岩,量下外圍直徑

我用緊spinfit cp100
應該仲有其它,等大家推介

可以買個夾hold住條線夾去件衫,減輕條線扯落黎既重量,戴得穩啲

Burn-in 檔(唔洗聽,由佢run)
用電腦播
https://www.jlab.com/pages/audio-burn-in-download

用app播
https://www.jlab.com/pages/audio-burn-in

呢條係公認平靚正線材之一,8絞紫色銀箔絲 升級線,人聲出
tskso 發表於 2021-7-20 03:21

銀箔絲 係咪都係 純銀黎?? 或者聽落似唔似純銀定其他...真係無試過~
我好似買黎買去都係 銅, 銅銀, 合金..

銀箔絲 係咪都係 純銀黎?? 或者聽落似唔似純銀定其他...真係無試過~
我好似買黎買去都係 銅, 銅銀, 合金 ...
billgatesion 發表於 2021-7-20 20:49

係呀,計名就係咁,仲有純度、結構、比例、織法、。。。講完都想暈