[開箱] 紅色粒的細膽耳擴 ( 可換運放 )

最初見到個價錢以為係騙案, 睇左好耐都唔敢入手, 好驚會收到部垃圾. 直至呢度有 ching 衝左就即刻入番部黎玩下.  啱啱收貨, 部野無咩電, 建議先差足電才玩.  部野若果唔夠電, 就算無開機, 排藍燈都會間中閃下閃下, 播播下又會時大時細聲, 仲以為係壞機

d 聲就真係好有膽味, 無咩底噪, 實物係可以換運放, 運行時發熱量都大, 但未至於焫手.  因為手頭無高阻耳機, 所以推力就唔講太多, 不過一般用應該夠晒力.  另外, 用係低阻耳機時, 要留意呢部 amp 唔可以開太大聲 ( 講緊炸耳既音量 ), 唔係就會有強勁信噪, 有需要可以將 DAP 音量調番大聲d就 OK. 同埋呢度有 ching 提過呢部野連接時, 唔好開 high gain, 同埋唔好用快充.  呢部野唔計組裝 time cost, 淨計零件都唔知可以賺d乜, 有d懷疑人生, 係時候入番隻平板玩下自己  

最初見到個價錢以為係騙案, 睇左好耐都唔敢入手, 好驚會收到部垃圾. 直至呢度有 ching 衝左就即刻入番部黎 ...
countryboy 發表於 2022-6-15 22:40

係呀師兄,呢部真係幾好玩,又平,方便在家玩,出街就煩少少,唔理佢熱嘅問題,只係啲線走一邊另一邊就加減大細聲,放係袋唔係咁方便,不過膽味就真係幾正,我依家差不多晚晚都玩吓佢呢

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

係呀師兄,呢部真係幾好玩,又平,方便在家玩,出街就煩少少,唔理佢熱嘅問題,只係啲線走一邊另一邊就加 ...
jpwinson 發表於 2022-6-15 22:51

求其買條普通對錄線都隨時貴過部機,防震仲好過之前部 n3pro,正一蔗渣價錢海膽味  

師兄粒MUSE02 都貴過部機啦

師兄粒MUSE02 都貴過部機啦
saltyfatboy 發表於 2022-6-15 23:18

7算係

回覆 5# countryboy

有夾到啱聽既調音就咩都值啦

我個部琴晚都到咗手, 呢個價錢部機交足貨多多聲
係個膽個邊會有機會辣手
本身預設粒運放都已經好好聽, 而家換左粒(唔識真假)嘅陶封2604都很不錯
反而耳機冇乜3.5線.......

求救, 點先叫慢充? 頭先叉左2個鐘, 部機超熱又冇話叉完
點知一開機4盞藍燈連閃, 嚇死以為叉壞.......
而家開到機電量係4燈.......

希望話聲小弟知點做

求救, 點先叫慢充? 頭先叉左2個鐘, 部機超熱又冇話叉完
點知一開機4盞藍燈連閃, 嚇死以為叉壞.......
而家 ...
shinewallace 發表於 2022-6-16 11:24

我用 5V2A 果 d 差電器,無既就隊落部電腦用機身 usb 插頭差,係會慢d,我都差左4粒鐘左右,正常差d燈會1234咁加住閃,差滿就唔會再走馬燈咁閃,同埋唔好一邊差邊聽。部野無電就好似撞邪咁,拍枱,開門大聲d都會4燈齊閃

最初見到個價錢以為係騙案, 睇左好耐都唔敢入手, 好驚會收到部垃圾. 直至呢度有 ching 衝左就即刻入番部黎 ...
countryboy 發表於 2022-6-15 22:40

可以分享係邊度買嗎師兄

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)