點解hard disk 不時發出"撻"聲???

初初以為換ram 郁到d 線俾風扇打中有聲
但係今日又番"撻"聲....打開機箱聽真d 好似係hard disk 發出gei 聲
唔知有無聽錯呢
請問點解會咁gei??
thx

HD就拿拿林BACKUP番D資料吧啦

可能係開始壞的跡像

我之前都試過有個old hard disk 係咁

原帖由 iantong 於 2009-3-12 01:54 發表
可能係開始壞的跡像

我之前都試過有個old hard disk 係咁

O....shit...唔係ma
d 咁深gei 電腦問題發生係電腦白痴身上
如果壞左要換係咪好麻煩ga??

原帖由 cyrus003 於 2009-3-12 01:56 發表

O....shit...唔係ma
d 咁深gei 電腦問題發生係電腦白痴身上
如果壞左要換係咪好麻煩ga??

still have warranty ?

backup 啦... 穩陣 d..
然後再睇下個問題係邊..
唔 backup 就後悔莫及....

原帖由 smart_chi 於 2009-3-12 02:08 發表
backup 啦... 穩陣 d..
然後再睇下個問題係邊..
唔 backup 就後悔莫及....

yes, put the data to another Harddisk , then sin think think how to do la, quickly!!!

原帖由 Scuderia 於 2009-3-12 02:04 發表

still have warranty ?

真係唔知wo...因為大概兩年半前叫電腦舖砌ga

的的撻撻咁?!就快死

原帖由 Scuderia 於 2009-3-12 02:09 發表

yes, put the data to another Harddisk , then sin think think how to do la, quickly!!!

請問係外置hard disk??
or 電腦入面o個種??