火牛問題....12V 有 15V(AKGX M ULTRA,NEOPOWER)

我想問下我需要拎隻牛牛去check下嗎....
定係塊版既sensor sw 有問題......
我係用magic por AKGX M ULTRA
牛牛係ANTEC NEOPOWER 550....
我記得之前果塊都係好似AROUND  12V左右

software不準,入BIOS、萬用錶、PSU tester check
真係15V你部機早就BBQ了

原帖由 人中之龍 於 2009-3-20 20:04 發表
software不準,入BIOS、萬用錶、PSU tester check
真係15V你部機早就BBQ了

甘而家假設佢唔準.....都好過15V........我都唔知15V會唔會BBQ
bios無得睇.........
我想問下有萬用表教學嗎.......開緊機時都可以用萬用表嗎??插果2支野去邊

原帖由 陳豪 於 2009-3-20 20:01 發表
我想問下我需要拎隻牛牛去check下嗎....
定係塊版既sensor sw 有問題......
我係用magic por AKGX M ULTRA
牛牛係ANTEC NEOPOWER 550....
我記得之前果塊都係好似AROUND  12V左右

哇7千5轉
師兄好勁

原帖由 micheal 於 2009-3-20 20:18 發表

哇7千5轉
師兄好勁

哦~果把係我用來吹住nb和供電hs既4cm風扇.....佢係唔係都開到甘盡....

原帖由 陳豪 於 2009-3-20 08:15 PM 發表

甘而家假設佢唔準.....都好過15V........我都唔知15V會唔會BBQ
bios無得睇.........
我想問下有萬用表教學嗎.......開緊機時都可以用萬用表嗎??插果2支野去邊

你連點short着隻牛都未識,都係算吧,簡單D,用PSU Tester或者上代理到check吧

原帖由 人中之龍 於 2009-3-20 20:27 發表

你連點short着隻牛都未識,都係算吧,簡單D,用PSU Tester或者上代理到check吧

拆出來好大工程...唉..不過安全計....都係要拆...想問咩叫PSU Tester

原帖由 陳豪 於 2009-3-20 08:28 PM 發表

拆出來好大工程...唉..不過安全計....都係要拆...想問咩叫PSU Tester

See Photo

原帖由 人中之龍 於 2009-3-20 20:32 發表

See Photo

呢樣玩意要幾多錢?

原帖由 陳豪 於 2009-3-20 08:47 PM 發表

呢樣玩意要幾多錢?

$2xx,有D平D,$1xx