想搞清楚部機咩事

前幾日買左 HAWX ,打到第二關時 ,
部機突然熄左,跟著開都開5番,
禁左個制,個燈閃左一下,就熄番,
然後我拎晒 D HDD 同 Sound Card ,第一都係開5到 ,
第二次我拎埋張 Display Card ,跟著就開到 ,

想請問各位巴打我部機係咪塊 Display Card 燒左 OR 壞左 , 重有我怕會5會令底板個 PCI-E 16 插壞架 ??

聽日決定左買 9600GT 1Gb , 5 想又有咩問題,
真係好驚

未壞果陣的規格:
MotherBoard : ASUS M2A-VM
CPU : AMD Athlon 64 x2 5000+
Display Card : Forsa 9600GSO 384
HDD : Hitxxxxx 240 GB + WD 640GB

Display Card : Forsa 9600GSO 384
點解唔上代理檢查

張display card / CPU過熱姐

原帖由 老餅干 於 2009-3-21 11:20 PM 發表
點解唔上代理檢查

5 係好得閒
又要番學 , 出九龍又要好多時間 ,
我都係間中出一兩次九龍炸

原帖由 人中之龍 於 2009-3-21 11:25 PM 發表
張display card / CPU過熱姐

但係情況維持左一日 . . . . . .

試下打開case 試

原帖由 |RR|RazGriZ 於 2009-3-21 23:27 發表

但係情況維持左一日 . . . . . .

用 everest 睇吓 d 溫度

原帖由 byleung 於 2009-3-21 11:29 PM 發表
試下打開case 試

試果陣都係打開左個 Case ,
當開機果陣 , 兩把 LED FAN 閃左一閃 ,
就停左 ,
後來換左隻牛,
都係咁,
然後再第二次拎張 Display Card 出泥 ,
就開到 ,,
5 知係 display card 的問題丫定係 Motherboard 的問題

原帖由 at123hk 於 2009-3-21 11:29 PM 發表

用 everest 睇吓 d 溫度

平時就 . . .

5 好睇中間 ,
睇右下角鮮紅色的溫度,
就係 GPU 果個

67 度攝氏

可以既話在叧一部機試吓顕卡有無事,
如果正常有可能塊板BIOS出事,吾超頻還原BIOS先