多重問題.........奇怪~~!!!!

唔知點解, 小弟個xp.......禁開始關機o個陣, 個選擇關機ge box要load成幾分鐘先出黎, 次次都係咁, 跟住去到windows正在關機o個度, 又係要等好耐先熄, 佢又唔係load緊野wo, 係要硬直左一排先load同熄機
跟住個windows update............應該每次開機都會自動上網update ga ma, 但係而家好似冇左lee個function gum, 已經check左automatic update有開, 我試o下去c:\windows\system32 禁o下個wuauclt, 佢話
' Windows找不到檔案或項目 'C\WINDOWS\system32\wuauclt.exe. 請檢查鍵入的名稱是否正確, 再試一次. 要搜尋檔案, 請按[開始]按鈕, 然後按[搜尋].'
但我明明對住舊wuauclt禁佢, 點會找不到=.=
我諗住用hijact this同combofix睇睇咩事la, 點知佢又出番同樣ge說話比我
其實之前連個task manager同regedit都出唔到黎, regedit之前又係好似上面gum話找不到, 我唔知點整先整番出黎.....

errrrrrrrrrrrr......有冇巴打可以幫幫手, antivirus又話冇事~~~

回覆 1# 的帖子

嗚~~~有冇人知點解

你確定無中毒?

原帖由 popo 於 2009-3-29 20:26 發表
你確定無中毒?

會唔會係個regedit比我之前亂搞搞壞晒=.=
p.s. 岩岩換左個防毒, 而家再掃~~~, 一陣比個result大家睇

亂攪------>regedit 咁有無Backup
如果有去安全模擬攪番睇睇得唔得啦

咁應該係你洗左唔知咩或攪亂左D野

原帖由 popo 於 2009-3-29 20:58 發表
亂攪------>regedit 咁有無Backup
如果有去安全模擬攪番睇睇得唔得啦

咁應該係你洗左唔知咩或攪亂左D野

haha,thx u~~
我sd左email la, 個檔zip左, 因為hotmail唔比我就咁upload=3=

......... 其實你係咪唔多識架?
點解你寄左個regedit.exe比我呢!?
寄呢個比我係幫唔到你整架
你要比reg檔我先幫到你

我勸你都係重裝了,因為就算我幫你整左
你都要識入番落去先得
還有第日你唔好再整regedit D野,要整都要Backup先整

原帖由 popo 於 2009-3-29 21:55 發表
......... 其實你係咪唔多識架?
點解你寄左個regedit.exe比我呢!?
寄呢個比我係幫唔到你整架
你要比reg檔我先幫到你

我勸你都係重裝了,因為就算我幫你整左
你都要識入番落去先得
還有第日你唔好再整regedit D野,要整都要Backup先整

err........冇計, 因為懶, 又唔想搞一大輪backupXD
所以睇o下有冇方法搞番掂佢XD
我sd左個新email比你, lee個,,,,,,,,應該係XD

係喎!我試過真係唔得喎
家陣我幫你整好但唔知你岩唔岩用
你留番住你果個asas先
再入我果個落去
不過你要重新入個IE喎
你想我點傳比你?用返E-mail

原帖由 popo 於 2009-3-29 23:48 發表
係喎!我試過真係唔得喎
家陣我幫你整好但唔知你岩唔岩用
你留番住你果個asas先
再入我果個落去
不過你要重新入個IE喎