剛剛砌部腦7 day~打機打唔夠幾個字就輕機~~

Intel Pentium Dual-Core E5200
Sapphire藍寶石 HD4830 HDMI PCI-E 512MB
MAGIC PRO MP-P45 Extreme S P45 M/B
A-DATA DDR-2 800MHz 1G Ram  x 2
Cooler Master XP600 eXtreme Power Plus 600W 火牛
用舊120gb hd(no stat)
無插cd rom,因為條線唔夠長

玩左4~5日,之後玩game就開始輕機~~
我玩的game是"三國無雙5(最new個隻)"同"魔獸爭霸3"
兩隻game玩唔夠幾個字就輕機=.=
唔打機就無輕過
唔知點解???

個WINDOWS有冇裝過

原帖由 ericlee2005 於 2009-6-3 20:04 發表
個WINDOWS有冇裝過

WINDOWS  XP SP2~~~無重安裝過

會唔會係邊樣野冇搞好而過熱?

去Down個Realtemp,睇下CPU同GPU溫度係幾多,負載時有冇明顯上升?

原帖由 kinkin721 於 2009-6-3 20:14 發表

WINDOWS  XP SP2~~~無重安裝過

裝過穩陣D,舊driver會撞新硬件同新driver……你到window用到咁耐都幾好彩架喇。如果唔裝過,除非你好熟悉點刪舊driver啦。

原帖由 天仇 於 2009-6-3 20:19 發表

裝過穩陣D,舊driver會撞新硬件同新driver……你到window用到咁耐都幾好彩架喇。如果唔裝過,除非你好熟悉點刪舊driver啦。

舊HD  D野已經洗哂,重新安裝過一次

hang機點hang法?? 花畫面/藍畫面/自動重啟..定係咩呢?
(魔獸爭霸3 o個d,有冇得用視窗模式玩? 都係o個句check住溫度睇下有冇異樣)

O.O 樓主又話無重新裝過之後又過全部DEL+重新裝過._.

砌新機裝XP SP2...-.-"~

~估計係過熱搞到HAND機~

CPU IDOL 同 FULL LOAD 幾度

我都認為過熱多d,因為打機會令到張卡熱力上昇,從而影響機箱內溫度!