技嘉P35底版唔support PDC e6300??

小弟用GA-P35-DS3R (rev. 1.0),已flash F13d Bios,用舊U (C2D e6300)無問題,可正常運作,一換粒新U上去就機都唔著,只係重覆開開關關,Mon無顯示

牛係Antec 500W
Ram係G.Skill 2 X 2G
Display:Ati 4850同Nv 9600GT都試過。

點算?

你粒乜U?

R0 Stepping 沒問題,可以上到

sure stepping R0 la......
but still can't even boot

c hing 我同你用緊同一塊板, biod version都一樣~
但就用緊 e8400 e0
睇番giga cpu支援表話 f13d係得
Intel Pentium Dual-Core E6300 2.80GHz 2MB Wolfdale 45nm R0 65W 1066 F13d
http://www.gigabyte.tw/Support/M ... aspx?ProductID=2746你可能要搵 giga問下 or 換人同你試試粒u有冇事先

粒U放落Asrock P43DE即著。
我DOS mode Flash左 f13d,之後亦可以正常開機(用舊U)

問過Synnex佢地叫我拎齊上去俾佢地試,不過試唔到唔通同我upgrade塊版??

原帖由 kilomile 於 2009-6-6 03:52 發表
我DOS mode Flash左 f13d,之後亦可以正常開機(用舊U)

問過Synnex佢地叫我拎齊上去俾佢地試,不過試唔到唔通同我upgrade塊版??

係就好 ~~我都搵粒 pcd 6300黎咁搞

p35可以!

P5KL-AM (G31) 無問題

原帖由 kilomile 於 2009-6-6 03:52 發表

以前都試過代理由nforce1板up上nforce2板(Socket A, Abit nf7)

不過, 代理係捷元