開唔到機....洗唔到機....omg

聯想電腦一台....

事主話....有一日掛機掛到天光.....用機時 發現moise 同
keyboard 冇著燈.... 手動重啟...

之后就不能進入windows...只有黑底白字....過一會又會重啟....

今日上去睇....
拆開主機.....發現mb 有好多cap 漲起....相信兇手係隻牛...d 風向上吹所至.....

入linux 碟boot 下佢睇下有冇反應....點知選好lang...過2秒 冇哂野睇.....重試n次都係咁...有時連碟都boot 唔起....

究竟係咩事......
最后搞到要拎部p3 比佢頂住先...

你都話好多 cap 爆佐‚仲問??

原帖由 tunster 於 2009-6-10 19:15 發表
你都話好多 cap 爆佐‚仲問??

真係mb?....冇爆....只係漲卜卜姐
波兒,波兒,d cap 漲卜卜...

漲同爆其實都差不完了
重有保養的話就叫 Lenovo o黎換啦~
冇就...換高手幫你換 cap 試下lu

原帖由 Ifrit 於 2009-6-10 19:23 發表
漲同爆其實都差不完了
重有保養的話就叫 Lenovo o黎換啦~
冇就...換高手幫你換 cap 試下lu

omg....唔知佢有冇保.....
換cap 大工程耶..
佢隻delta 牛對佢真係好...

係咪真係mb die...
我向佢報告 死訊....

原帖由 ivan 於 2009-6-10 19:31 發表
係咪真係mb die...
我向佢報告 死訊....

打去 lenovo 問下仲有無 warranty

最好搵返張 invoice ~

原帖由 觀星是答案 於 2009-6-10 20:17 發表

打去 lenovo 問下仲有無 warranty

最好搵返張 invoice ~

嗯...我會同佢講...

Good luck

原帖由 Phenom 於 2009-6-10 21:01 發表
Good luck

[怪英文]you think is mb die [/怪英文]