好似死BIOS!!

我塊板係MP-AKHD Extreme S
求先睇到有M16 BIOS update
所以就download左用winflash update LA
點知up完之後就開唔到機LA
係個debug燈到睇到係'F2'
係唔係死左BIOS?

原帖由 hclojacky 於 2009-10-27 20:31 發表
我塊板係MP-AKHD Extreme S
求先睇到有M16 BIOS update
所以就download左用winflash update LA
點知up完之後就開唔到機LA
係個debug燈到睇到係'F2'
係唔係死左BIOS?

Clear CMOS Plz

Reset Your Bios

試過LA,都係唔得

真係就唯有返代理商Reflash BIOS(有保應唔收費)

原帖由 cykwok 於 2009-10-27 21:19 發表
真係就唯有返代理商Reflash BIOS(有保應唔收費)

真係煩,但有冇人知道個Debug~'F2'點解?

個bios 要係winflash set 做update all 架

係dos flash bios 最好係行佢跟比你個.bat 黎flash :funk:

你flash 前無睇readme 就出事la

原帖由 PTP 於 2009-10-27 21:44 發表
個bios 要係winflash set 做update all 架

係dos flash bios 最好係行佢跟比你個.bat 黎flash :funk:

你flash 前無睇readme 就出事la

我真係好似冇做update all
宜家係唔係只可以攞去magic-pro做reflash?
仲想問下佢地收唔收錢如果做reflash?

原帖由 hclojacky 於 2009-10-27 22:08 發表

我真係好似冇做update all
宜家係唔係只可以攞去magic-pro做reflash?
仲想問下佢地收唔收錢如果做reflash?

一般好似要$100-150

好聲氣及靚仔既話可能例外

原帖由 PTP 於 2009-10-27 22:19 發表

一般好似要$100-150

好聲氣及靚仔既話可能例外

睇下聽日有冇時間去整
係唔係只需要攞塊板去就得,唔洗成部機攞去?
同大約要整幾耐?

原帖由 hclojacky 於 2009-10-27 23:02 發表

睇下聽日有冇時間去整
係唔係只需要攞塊板去就得,唔洗成部機攞去?
同大約要整幾耐?

攞塊板去就得
你成部機攞去,任何代理都唔受理你既維修個案
一般10-20分鐘