急~~換左新底板, mon變左唔支援1440x900??

已check左唔係mon問題...
我用緊philips 190cw mon(2年前買)...最大可用1440x900...
但換左新底板後個mon變得好震..如果set做1024x768 或以下就無事...
維修人員話係新底板唔支援....
但我之前底板係2005年買,個mon係2008買..點解舊底板(intel)支援到..但新底板(asrock)就唔得??
宜家唯一方法係咪要加張 display card?
仲有冇咩方法??
thx

你係咪未install display driver 呀
試下重新裝下

你係咪未install display driver 呀
試下重新裝下
EyeOfMagic 發表於 2010-10-12 13:34

裝左display drive一定出到

已裝左display drive...有冇ching可以教下我點做?
宜家set 做1024x768先唔震

用dvi出應該唔會有問題

用dvi出應該唔會有問題
hihihellohihi 發表於 2010-10-12 14:05

我想問呢個咩事?

另外...我想問我個底板係咪只可以買 DVI-D線?

另外...我想問我個底板係咪只可以買 DVI-D線?
qwer_1989 發表於 2010-10-12 14:27

係 只可以買DVI-D線
因為底版只支援DVI-D

另外輸出方面 建議先安裝晒最新DRIVER
DRIVER GENIUS(http://www.driver-soft.com/download.html)

我想問呢個咩事?
qwer_1989 發表於 2010-10-12 14:23

是否未安裝主機版Drivers, 之後update Windows睇下得唔得
ftp://asrock.cn/drivers/AMD/AllIn1/AllIn1_XP64_XP(8.512).zip

是否未安裝主機版Drivers, 之後update Windows睇下得唔得
sharp 發表於 2010-10-12 14:49

我有隻底板cd...係咪應該用返我隻cd??
禁install all再裝一次???    因為我之前已經裝過...