電池沒電時都唔會撞死 D software 啦 !
mayling 發表於 2011-4-20 00:15

唉...你未試過姐 e.g. virus protection software, 唔係一定, 有時會law 我好心提下樓主姐. 再討論下去好無謂, 你覺得錯既 咪當你對law....................多謝你既意見.

咦~樓主話熄機之後
usb果啲仲有電
我記得好似可以響bios度改~?
不過詳細唔係好記得~

咦~樓主話熄機之後
usb果啲仲有電
我記得好似可以響bios度改~?
不過詳細唔係好記得~ ...
-13- 發表於 2011-4-20 03:57

我睇睇先=)
不過如果唔開機都只不過用23蚊,就由佢啦~_~

你睇吓底板 manual 有冇 5V usb jumper? 如有你可以人手 disable, 之後熄機就唔會有电的

我諗順手關埋火牛總制應該唔會仲有電掛

用完熄電制咪得啦

manual 有冇嗰個 jumper?

manual 有冇嗰個 jumper?
devilwai123 發表於 2011-4-21 15:55

JUMPER係+5V同+5VSB... DEFAULT係用+5VSB不過唔係所有MB都有既~

Soft off o個時,部電腦火手仲用緊 1.7W 到 3.8W
3.8x18x365/1000=24.966KWh=24.966度電 (假設電腦一日 sof ...
net 發表於 2011-4-19 20:03

good calculation...

電池沒電時都唔會撞死 D software 啦 !
mayling 發表於 2011-4-20 00:15

唯一諗到假設bios reset到1900年, 但個software係無哩個年份..
但都好少有