求救, 無端端C drive同D drive調轉左點還原?(已解決)

我個C drive係system drive, D drive純粹係儲存資料, 但無端端調轉左, 變左D drive係system drive, C drive係儲存資料
而家攪到入唔到windows, 停左係loading bar個度不斷load, 請問點先入得番呢?
用緊windows vista 32 bit, 我已經搵左隻碟修復左兩次都係唔得

我個C drive係system drive, D drive純粹係儲存資料, 但無端端調轉左, 變左D drive係system drive, C drive ...
yizi 發表於 2011-5-28 11:13

你都入唔到 windows, 點睇到調轉左?

你都入唔到 windows, 點睇到調轉左?
Felix00 發表於 2011-5-28 11:23

用windows修復隻碟睇到兩隻硬碟個名調轉左

而家拆左隻data drive得番隻system drive都入唔到windows...

咁咪試下拔走隻D drive又得唔得

拔走埋隻C drive插去另一個port

再唔得咪試下安全模式入唔入到

咁咪試下拔走隻D drive又得唔得
superspike 發表於 2011-5-28 11:28
拔走埋隻C drive插去另一個port
superspike 發表於 2011-5-28 11:29
再唔得咪試下安全模式入唔入到
superspike 發表於 2011-5-28 11:32

洗唔洗 分別開 三個 post 回帖 呀

用windows修復隻碟睇到兩隻硬碟個名調轉左
yizi 發表於 2011-5-28 11:26

你入 bios check 下隻 system drive 是否 1st drive 及 boot drive

delete