宜家我個火牛有D茲茲聲,唔知係咪有問題???

我的資料:
cpu:i5 2500
gpu:gtx 570
火牛:Corsair GS800
底版:P67A-G45

我一開始買左部機番黎都無留意到(至今2個月了,唔係禁快壞呀麻xxyz),唔知這是一開始有定係宜家先有???,近日先發覺有茲茲聲:funk:
那茲茲聲關了機仲有,很細聲的(很靜先聽到,我聽到係由火牛那發出黎)拔左火牛條線即刻無左聲
:funk:這是正常定係有問題???宜家好鬼驚呀
1.宜家唔知咩事,我試過關機,都仲有茲茲聲,
2.關左火牛,佢都仲係有茲茲聲,
3.拔左火牛果條線,即刻收左聲= ='

我之後拆關機箱睇睇,都唔知發生事,妖

有無師兄可以話比我知,這是正常定有問題出現???

宜家又無左D茲茲聲波
嚇死我啦,不過剛剛唔知點解會有茲茲聲= ='隻牛真係. . .宜家靜左好多,即係D茲茲聲係正常嫁啦

好大可能電容漏電 :funk:

回復 1# tomtomtompk

總之換咗隻牛會安心D,   否則攪壞部機就損失大

我的資料:
cpu:i5 2500
gpu:gtx 570
火牛:Corsair GS800
底版:P67A-G45

我一開始買左部機番黎都無留意到 ...
tomtomtompk 發表於 2011-5-28 18:03

電容聲,咁快老化漏電

好大可能電容漏電
ja8 發表於 2011-5-28 22:01

不過宜家又無聲囉波

廢鬼事換啦,應該無事既@@有事的話我都無說話好講儲左半年砌既機幾個月就壞我真係認命,我玩親D電腦野用唔過一年,唉~~~

唉,唔係又係暑假先黎壞呀麻,頂,2年都係暑假前壞,搞到果陣半年都係得玩要去垃圾網吧玩

回復  tomtomtompk

總之換咗隻牛會安心D,   否則攪壞部機就損失大
atwy 發表於 2011-5-28 22:43

應該不用了,宜家又無事@@買左九百幾蚊嫁,換一換好大成本,宜家又無咩事@@雖然部機砌左九k

引用番呢位師兄先:
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1617310&extra=page%3D1

佢部機茲左2-3年到宜家先壞,我宜家都係茲左一個鍾到以下,又無事,禁應該用到幾年既@@

電容聲,咁快老化漏電
pc2366 發表於 2011-5-28 22:46
Corsair有無禁廢呀= ="

我本來想要cm650w的牛牛,點知+刀無貨,我叫佢介紹黎就介紹左呢隻Corsair GS800啦!!!

不過宜家又無你地所講的電容聲囉波!!!我想問洗唔洗攞去查一查,唔知+刀那個一年保養保唔保呢D呢???

好彩宜家無聲姐@@,再有聲先攞去查一查@@

我覺得似係機箱火牛後條供電線接觸不良 去後面聽清楚好點 如果係插實佢或換

其實我諗緊關唔關玩完GTA4或一些高階game後先茲,聽日測試一下先!!!

電腦真麻煩@@唉~~~

我覺得似係機箱火牛後條供電線接觸不良 去後面聽清楚好點 如果係插實佢或換 ...
gress 發表於 2011-5-29 01:10

有這個可能,宜家又無事波!!!

再茲的話要換一換條火牛線試下關唔關事先@@