請問我會唔會中咗記憶體病毒定係硬件有問題?

係咁的!呢輪發覺部腦越黎越慢就重裝咗 WINDOWS,但發覺較果好似仲衰過之前。
而家一開機都已經好慢了!

見到有幾個不明來歷的軟件行緊。請問係咪中咗毒?多謝解答!

題外話: CHROME 而家都好大食吓!

幅圖 細到睇唔到
chrome 大食 係快的代價
可以揀 ... 唔睇flash, 唔開咁多tab 都會令佢冇咁大食

我改好了.

我改好了.
dickylou1987 發表於 2012-2-29 16:21

禁埋個 "show processes from all users" 先啦

禁埋個 "show processes from all users" 先啦
lawrencelau1 發表於 2012-2-29 16:22

好的! 但係要今晚先. 而家係公司. 無論如何麻煩晒你先!

各位, 呢個又係盲目重裝電腦並不可解決電腦問題既又一實證.

電腦用得好地地, 突然間越黎越慢, 可能係 hard disk 就快死, 試下用 hard disk 廠商原廠軟件去試下你隻 hard disk 有冇壞先.

另外, 我唔建議你用 MemoryCleaner 呢類寶藥祈福黨軟件, 所有所謂記憶體優化既程式, 只於 Windows 9x/Me 時代有效, 現今既 Windows 並唔需要用.

各位, 呢個又係盲目重裝電腦並不可解決電腦問題既又一實證.

電腦用得好地地, 突然間越黎越慢, 可能係 hard ...
Phil_123 發表於 2012-2-29 19:20

之前用 HD Tune 檢查過. 但無問題.

另外, 我唔建議你用 MemoryCleaner 呢類寶藥祈福黨軟件, 所有所謂記憶體優化既程式, 只於 Windows 9x/Me 時 ...
Phil_123 發表於 2012-2-29 19:22

原來係咁的, 因為我係以前用到而家 WIN7, 見佢無乜嘢. 麻煩晒你先. 已經移除咗.