急!dell廠機開左一陣無畫面後不斷bibi聲點算?

急!dell廠機開左一陣無畫面後不斷bibi聲,什麼都進不入!
部機買左大約2years....無保養!

DELL INSPIRON 545
Intel  E7500 (2.93GHz, 1066FSB, 3MB)
4GB (2X2GB)  記憶體
500GB
GeForce GT 220 display

點算!!!
請問壞左什麼????????
please help!!!!
thx

有貴人嗎?

有冇話幾長幾短??
.Ray. 發表於 2012-3-30 22:46

bi 左好聲!!!但什麼畫面都無呀!!!!
please help,thx!

我都唔係好識
不過你可以試下只係插一條RAM試下/插唔同SLOT試下.

我都唔係好識
不過你可以試下只係插一條RAM試下/插唔同SLOT試下.
.Ray. 發表於 2012-3-30 22:57

not ok,who can help me,please!!!!!!!!!!!!!!!!

拔左張GeForce GT 220 display佢, 用ONBOARD VGA

拔左張GeForce GT 220 display佢, 用ONBOARD VGA
從8088開始 發表於 2012-3-31 15:27

都是不可以開機呀!
請問是否板壞????

裝拆硬件要先關機斷電
如有超頻->斷電 Clean CMOS (放完電 Jumper 要插回原位才可通電)
冇超頻->用擦膠清潔 RAM 接腳->唔得->只用1條 RAM 插 A1 or DIMM1 slot->唔得->換另1條 RAM 試 (只插1條 RAM)->唔得->所有 RAM 插回原位

(如只有2個 RAM slot 不用一定要 A1 or DIMM1)

回復 9# cykwok

You are right!

Minimum config!!!!!