不斷重開機

前晚個Chrome自動update左, 我再裝左adblock..(其實唔知關唔關事)
之後個晚無喇喇一用full screen睇flash片, 例如youtube.. 就會即刻斷電再重新開機

之後琴日我換display driver ,flash player都搞唔掂.. 似係硬體加速有問題?
因為flash player用full screen會用到.. 但我睇其他片都無事

今日就無程程無郁過部腦都自動reset..
一開機,一聽到第一下聲就斷電reset..
咁試part喇.. 試到一唔插hdd就無事

拎隻hdd去notebook駁usb亦正常read到....

Chrom->Download Adobe flash player->Control panel->Uninstall Flash player->Close Chrom->Install Flas ...
cykwok 發表於 2012-3-31 17:41

之前試過.. 都係唔得

依家懷疑係火牛問題.. 因為我頭先唔插hdd/插少d野會開得耐左..
BIOS check Volt數係+-5%...
真係要搵人借火牛先試到

檢查CPU散熱同南橋溫度是否溫度過高導致RESET!
molien 發表於 2012-3-31 21:20

無事, 好正常

回復  yws

Yes, it seem Power Supply for Harddisk circuit failed.
oracle.sun 發表於 2012-3-31 21:23

其實隻牛都差唁多夠期... 用左5年既Delta 460W..

已確診, 用第隻牛test乜事都無..
Delta 460w bye
頭先無聊拆出黎清下塵搏下.. 見到有個位好似燶左..

回復  yws

尸首出售不?
molien 發表於 2012-4-1 23:17

可以.. 不過等我買左新牛confirm左先

回復  yws

Where to trade
stamp3010 發表於 2012-4-2 00:50

下面拍賣區喇~ 不過依幾日唔得閒交收..過幾日先開POST.. 再PM你地吧~