係邊度睇電腦既資料

我是用Window7 旗艦版的.
我個mon是1920x1080
但開機個個畫面係顯示唔晒成個mon..但登入個畫面又變番正常.
係呢個情況下開機..打nba2k會好疾..
而玩pes就會有下列既問題

我想知係咪火牛唔夠推顯卡先會導致呢個問題呢?

所以我想問係邊度可以得知電腦既資料.
謝謝

因為你部電腦嘅顯示係內置(即係 chipset 入面而唔係一張獨立嘅顯示咭),所以一般文書、上網冇問題,但要玩一啲大型啲嘅遊戲就唔能夠勝任

因為你部電腦嘅顯示係內置(即係 chipset 入面而唔係一張獨立嘅顯示咭),所以一般文書、上網冇問題,但要 ...
Helix 發表於 2012-4-9 22:07

但有時我reboot後 會好正常咁玩到..
呢排呢個方法失敗..所以我先上黎問:(

回復 3# 電腦腦殘

如果可以的話,請列出電腦詳細規格、裝備

回復  電腦腦殘

如果可以的話,請列出電腦詳細規格、裝備
Helix 發表於 2012-4-9 22:15

我就是想問係邊度睇呢d資料

回復 5# 電腦腦殘

「控制台」 -> 「裝置管理員」

回復  電腦腦殘

「控制台」 -> 「裝置管理員」
Helix 發表於 2012-4-9 22:19

Just get a HD 4xxx Graphic card
sixshotz 發表於 2012-4-9 22:42

問題是顯卡?
因為我個fd話我係火牛唔夠推顯卡

問題是顯卡?
因為我個fd話我係火牛唔夠推顯卡
電腦腦殘 發表於 9-4-2012 23:05

唔關火牛事,係內置顯卡太弱
你嗰個係內置顯示G31,打機lag正常到不得了
你應該做嘅係考慮加顯卡,加顯卡嗰陣先考慮洗唔洗順便換埋火牛
要reboot先正常,可能代表你要關曬所有程式,隻CPU先夠玩隻game