開機個mon冇反應(繼續返之前個post嘅)

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... p;extra=&page=1

#15 抆晒所有RAM開機有無BB sounds?

#19 清下個COMS同RESET RAM
       其實我唔係好明,可唔可以教一教我?

#21 你睇吓部機,開著左之後, HDD燈有冇係咁閃, 有得話,其實佢係LOAD到部機,
       你一係插落電視睇睇有冇畫面
       一係插隻耳機落去部機度, 聽吓係唔係真係入到WINDOWS
       因為我自己轉左機箱,唔知原廠底板D燈點插,所以睇唔到,試過插其他mon都冇反應,冇聲

冇
----------------------------------------------------
好大機會塊板有問題

remove mainboard battery, only install 1 piece of ram

冇
----------------------------------------------------
好 ...
nkwhahaha 發表於 2013-11-19 00:05

咁係米CPU,MB,RAM換曬佢就一定冇問題啦?

remove mainboard battery, only install 1 piece of ram
mirage138 發表於 2013-11-19 12:27

本身都係得一條RAM ja 啵@@

有無試過用最少硬件測試開機,亦即係只用一條ram,用內置顯卡,總之用最少嘅硬件試下可唔可以開機...