一入 window install 就無左 mouse 同 keyboard

小弟岩岩買左新機用緊底板係 ASUS B350 plus...一入bios 係 detect 同用到 mouse keyboard...但一入碟install window 就會自動熄左。。。。已經用左 legacy model 但都係detect唔到。。。。想問下師兄們可以點算 orz

小弟岩岩買左新機用緊底板係 ASUS B350 plus...一入bios 係 detect 同用到 mouse keyboard...但一入碟insta ...
ihatesingfku 發表於 2017-7-17 21:23

裝win7有沒有ssd,如有那個型號

Wd black 256g....但係我連 window install都未得

Wd black 256g....但係我連 window install都未得
ihatesingfku 發表於 2017-7-17 21:47

你是否裝win7

裝w7要driver

Win10就唔駛!?

Win10就唔駛!?
ihatesingfku 發表於 2017-7-17 22:13

新底板裝7仔係咁
7仔主流支援2015年已經完左架喇...

Omg......咁我要整一隻win 10 usb?.....je 係要正版 key?

Win10就唔駛!?
ihatesingfku 發表於 2017-7-17 22:13

https://www.asus.com/us/Motherbo ... /HelpDesk_Download/
去底板官網下載個asus EZ installer回來,解壓後,按setup,再解壓 asus EZ installer 就有一V1.03.11 FILE入去找EZ installer就可用光碟製作一可以在350底板裝win7 usb記得製作時剔埋nvme driver他就會自動加入去usb,,製作完就可在350底板裝win7,asus這個軟件是要win7安裝碟才可製作win7 usb(隻usb最少8gb)另外是在官網選下載時,記得選win7下載才會出現asusEZ installer這個軟件,

Thx ching... i try try la....我用 old harddisk 去開新電腦開唔到之餘E家連放番入本身電腦都開唔到。。。。喊出來