換amd1600,

依家用緊i5 4460 asus h81m_k底版,過幾日會換amd,好大機會會用asrock b350m pro4,ssd,hhd,火牛同顯卡都會用返,我會重裝windows10,不過想問就咁有冇機會入到windows,因為想入返windows啟動返先再重裝!

可以正常入返WINDOW,只係變左未啟用
kmhei 發表於 2017-7-18 14:11

入到windows就得啦,因為我個windows係連微軟賬號,只要登入返就應該可以啟動返個windows,唔該晒,咁都無咁驚

回復 3 #jason060188

不一定要入到windows的,你重裝完用微軟帳號啟動回你windows都可以!

via HKEPC Reader for Android

回復 jason060188

不一定要入到windows的,你重裝完用微軟帳號啟動回你windows都可以!

via HKEPC Reader  ...
blackkh 發表於 2017-7-18 14:42

我知,但我未試過用USB,就咁裝windows,

入到windows就得啦,因為我個windows係連微軟賬號,只要登入返就應該可以啟動返個windows,唔該晒, ...
jason060188 發表於 2017-7-18 14:15

師兄你結果係咪真係成功啓用得返個Windows?
因為見你底板同CPU都換哂,M$仲會唔會俾你當換硬件重新啓用?

因為見你底板同CPU都換哂,M$仲會唔會俾你當換硬件重新啓用? ...
Man@MFHK 發表於 2017-7-23 01:19

我成部機換哂都得.

我成部機換哂都得.
chingchiu169 發表於 2017-7-23 01:35

你本身個Windows係升級版定係盒裝?

你本身個Windows係升級版定係盒裝?
Man@MFHK 發表於 2017-7-23 02:07

升級版,

因為見你底板同CPU都換哂,M$仲會唔會俾你當換硬件重新啓用? ...
Man@MFHK 發表於 2017-7-23 01:19

未知,因為下個月頭先齊料,到時話你知,不過win10可以用M$賬號黎啟,就算係重大硬件變更,https://support.microsoft.com/zh-hk/help/20530/windows-10-reactivating-after-hardware-change