玩Game有重影………

唔知大家有冇遇過呢個問題。
Load Game入去,會有重影,其他一切正常。

CPU:E3-1235
RAM:8G x 4
VGA:Gigabyte GeForce 560Ti/GeForce 660

有冇換過條線試下? HDMI or DVI

display card driver update 咗未?

有重影哩個問題真係未遇過, 覺得會係條 VGA cable線問題機會大啲

有冇換過條線試下? HDMI or DVI

display card driver update 咗未?

有重影哩個問題真係未遇過, 覺得會係 ...
摩哥拿 發表於 2018-3-6 13:33

Display Driver已經係最Update。

另外,我唸應該唔關線事。
因為上網、睇片等,都好正常,完全無問題。
只係入Game嗰陣,先至有呢啲重影。

Display Driver已經係最Update。

另外,我唸應該唔關線事。
因為上網、睇片等,都好正常,完全無問題。
...
mdws2002 發表於 2018-3-6 15:40

剩係一隻GAME係咁,定全部都有?

剩係一隻GAME係咁,定全部都有?
s84292 發表於 2018-3-6 16:10

其實都無乜點玩Game。
都係得啲舊Game,如︰AOC,大航海時代 IV,鐵路大亨 II………
全部都係咁。

相反,較新嘅,如︰AOE II HD,又無事喎。
即係舊Game出事?

路過.....
有機會舊GAME不支援windows 7
我試過有隻GAME, 要用XP先玩到

路過.....
有機會舊GAME不支援windows 7
我試過有隻GAME, 要用XP先玩到
gold2m1 發表於 2018-3-6 17:36

其實呢堆Game係一直長駐係我部腦入面。
一直都OK無問題嘅。
係唔知點解突然間變成咁……

如果你係用windows 10 有冇試個哩個方法?

啟用或關閉Windows功能選項>舊版組件>DirectPlay

舊果啲direct x 9c 有冇裝齊?

會唔會你之前玩過某些game更新過DX9導致file唔夾?

如果你係用windows 10 有冇試個哩個方法?

啟用或關閉Windows功能選項>舊版組件>DirectPlay

舊果啲direct ...
摩哥拿 發表於 2018-3-7 12:46

我用緊Windows 7,都試過重裝Direct X 9。
等我返去睇下Windows 7有冇你話嗰個選項先。