開唔到機

用梗ASUS B150 PRO GAMING 兩年.
尋日因要裝張顯示卡..買左張ASUS  1050TI4GB
插左落去..開機又冇畫面..
跟手抆返條HDMI線出黎,插返落主板顯示度,都係冇晒畫面.但機就著既.
之後清埋CMOS. 入到BIOS.之後又OK.入到WINDOW
咁又再插返張顯卡.又係唔得..之後又係入唔到畫面.今次拆晒D 硬盤電出黎.都係,冇畫面.
之後呢.....到今日都冇畫面...但機都重係有燈..冇個D咩3長兩短個D聲發出既.
我只有好基本既電腦知識.有冇大神幫下我

底板到期...

用梗ASUS B150 PRO GAMING 兩年.
尋日因要裝張顯示卡..買左張ASUS  1060TI4GB
插左落去..開機又冇畫面..
跟 ...
wingkps2 發表於 2018-12-31 09:45

是否1050ti,另外插了顯卡條hdmi線插在那裡

回覆 3# blackkh

C兄勁,,係我打錯,,係1050TI4GB先啱.

當然係插係張1050 上面啊.

回覆 2# whitehairtong

我諗應該唔會啊.

回覆 5# wingkps2

同我之前塊asus h97 症狀一樣.
一加display 就唔著.

回覆  blackkh

C兄勁,,係我打錯,,係1050TI4GB先啱.

當然係插係張1050 上面啊. ...
wingkps2 發表於 2018-12-31 10:09

之前有沒有舊display卡,如有試不插顯卡移除所以driver才插顯卡試,

via HKEPC Reader for Android

回覆 7# blackkh

之前係主板既顯示黎.
依家最大問題係,,我用返主板出既顯示.都冇畫面...入唔到WINDOW 剷唔到DRIVER
張1050TI已經抆左出黎架嘞..

回覆  blackkh

之前係主板既顯示黎.
依家最大問題係,,我用返主板出既顯示.都冇畫面...入唔到WINDOW  ...
wingkps2 發表於 2018-12-31 10:21

你未過保,因為兩樣好像都是漢科保拿底板及顯卡去漢科檢查,如不太懂不要拔出cpu,以免弄彎cpu針腳就麻煩,記得拿底板及顯卡單去

via HKEPC Reader for Android

回覆 9# blackkh

係呀.都係漢科代理.唔該C兄.