隻2TB死雞用左5年終於壞左

平時有BACKUP開,早兩個月去旅行相未BACKUP就死左...而家係插電插線開機會轉幾下有磁磁聲之後入BIOS唔見,WINDOW可以見到型號但讀唔到盤,唔知係咩壞,如拎去DATA RECOVERY,要唔要入LAB,如果一千幾百我會整,但係過萬就

好似話數據每KB計.

平時有BACKUP開,早兩個月去旅行相未BACKUP就死左...而家係插電插線開機會轉幾下有磁磁聲之後入BIOS唔見,W ...
隨機人生 發表於 2019-3-26 01:16

入LAB300GB可以去到30K

外置無保爆盒插電腦,內置死心

入LAB300GB可以去到30K

外置無保爆盒插電腦,內置死心
zoin0000 發表於 2019-3-26 09:33

問下A SIR有無辦法唔入LAB

平時有BACKUP開,早兩個月去旅行相未BACKUP就死左...而家係插電插線開機會轉幾下有磁磁聲之後入BIOS唔見,W ...

你訂多次機票酒店 , 去多次旅行可能平 d

磁磁聲有機會供電不足推唔郁,可換落外置盒試
Trihalo 發表於 2019-3-26 11:33

試過換另一條SATA同火牛線,都唔得,怕再玩落去,花盤就更加大獲

WINDOW可以見到型號但讀唔到盤
出乜message, 有冇影低? post 出來看看

WINDOW可以見到型號但讀唔到盤
出乜message, 有冇影低? post 出來看看
raym123 發表於 2019-3-26 11:42

IO錯誤

以前我試過一隻250g用swap底板大法(注意Bios 部部機讀數唔同), 可以救d data. 需要1支T8星枇 , *要唔喺壞頭或Motor先可以.