更新AMD顯卡driver錯誤 (已解決)

之前一直每次更新都好順利乜事都冇 但最近一次更新4月份driver就出現錯誤
裝完之後就出現呢句野 其實一般都可以照用 但係就開唔到adrenalin個選項介面
就算裝返之前果D driver都一樣唔得 都係出現呢句
換過第二張A卡 再重裝driver都係出現呢句野
用過DDU -->都係唔得
AMD Cleanup Utility -->都係唔得
上D外國網 有人話要用Revo Uninstaller 刪除reg 但都唔得

之前一直每次更新都好順利乜事都冇 但最近一次更新4月份driver就出現錯誤
裝完之後就出現呢句野 其實一般都 ...
manhoi 發表於 2019-4-3 03:18

這個問題只能裝回新版本就不會出1603錯誤

我都試過幾次!就算跟amd提供既步驟去fix都無效。

為一方法:系統還原/重裝win

裝19.3.3/ 19.4.1不會出1603

只有裝19.2.×版本就會出1603

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

這個問題只能裝回新版本就不會出1603錯誤

我都試過幾次!就算跟amd提供既步驟去fix都無效。

為一方法: ...
1chi 發表於 2019-4-3 09:00

我係裝完19.4.1衰左之後先裝番19.2.3

我係裝完19.4.1衰左之後先裝番19.2.3
manhoi 發表於 2019-4-3 11:41

19.4.1用緊 算ok

衰乜

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

19.4.1用緊 算ok

衰乜  

1chi 發表於 2019-4-3 18:06

又係衰 錯誤1603
都唔知關唔關個win10 1809事

又係衰 錯誤1603
都唔知關唔關個win10 1809事
manhoi 發表於 2019-4-3 18:52

我都用1809

現在裝回19.4.1都出現1603錯誤?

https://appuals.com/fix-amd-error-1603/
試試跟步驟. 可能Win10有file損壞左

我都用1809

1chi 發表於 2019-4-3 18:54

19.4.1 同 19.2.3 都係錯誤1603
本身好地地 都唔知點解搞成咁...

我都用1809

https://appuals.com/fix-amd-error-1603/
試試跟步驟.  ...
1chi 發表於 2019-4-3 18:54

琴晚試哂全頁所講嘅方法
差method2 未睇過

19.4.1 同 19.2.3 都係錯誤1603
本身好地地 都唔知點解搞成咁...
manhoi 發表於 2019-4-3 19:01

https://www.amd.com/zh-hans/support/kb/faq/gpu-kb1603

原因是用緊19.2.3版本 裝完19.3.3 /19.4.1版後
想裝回19.2.3版必會出現1603 ,amd都知呢個問題但無心去fix或是win10每次更新就搞搞陣

下次要更新amd前,先去系統win10備份一次,咁就唔怕出1603   如無備份就只好重裝系統

裝完之後就出現呢句野 其實一般都 ...
manhoi 發表於 2019-4-3 03:18

what card?
2nd hand?