舊機維修或更換

請問咁多位
年半前部舊機因有啲問題一時停左係bios無反應,一時要好耐時間先入到windows,

最後換左新機,而家想請教吓有冇得拯救或者更換硬件嚟比兩老使用

唔該哂咁多位

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

請問咁多位
年半前部舊機因有啲問題一時停左係bios無反應,一時要好耐時間先入到windows,

最後換 ...
jasontse2001 發表於 2020-6-28 10:04

隻ADATA見唔到,Toshiba又顯示有問題,Harddisk應該有事。拆咗佢哋用另外一隻Hardddisk重裝試吓就知。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

隻ADATA見唔到,Toshiba又顯示有問題,Harddisk應該有事。拆咗佢哋用另外一隻Hardddisk重裝試吓就知。

v ...
colinhoc 發表於 2020-6-28 10:20

唔該哂,我一陣試吓

啱啱再試,著一下熄一下重複幾次後唔再著

會唔會係隻牛都死死地呢?

拆晒其他野
剩返mb+cpu+ram(1條)試下開唔開到先再諗
得就逐樣加返上去

仲有隻東豬HD出咗事唔好插著

拆晒其他野
剩返mb+cpu+ram(1條)試下開唔開到先再諗
得就逐樣加返上去
新自護軍 發表於 2020-6-28 13:47

試過都係唔著

睇黎夠鐘了

請問如果真係要更換令到佢可以用落去,以下條list得唔得

WIN10 唔駛買,火牛買咁貴又未必有用,但一定係先牛試下着唔着到機