兩個喇叭輸出問題.

各位師兄,想問一下我屋企有兩個喇叭, 咁我見塊板後面可以插前後喇叭, 插晒之後開software都detect到插左
但係都係得一個喇叭出聲(本身個line out位)插頭有聲, 交換過插都係咁, 有冇方法解決, 麻煩晒

電腦係唔支援L / R喇叭分開插
你呢個係前2 + 後2喇叭
平時播2.0 audio當然只得前面有聲

how about set spk 5.1

電腦係唔支援L / R喇叭分開插
你呢個係前2 + 後2喇叭
平時播2.0 audio當然只得前面有聲 ...
KinChungE 發表於 2021-9-8 21:04

明白, 咁我想問下, 如果我買個3.5MM分插返嚟有冇用?啲聲音大細或者音質會唔會有影響, 麻煩晒

明白, 咁我想問下, 如果我買個3.5MM分插返嚟有冇用?啲聲音大細或者音質會唔會有影響, 麻煩晒 ...
ieongm2 發表於 2021-9-8 23:34

你個咩喇只用mono 3.5mm咁奇怪?

個帖本身錯區,高人少黎呢區

你個咩喇只用mono 3.5mm咁奇怪?
KinChungE 發表於 2021-9-8 23:39

用普通雙頭3.5MM 一個係Marshall 一個係舊式apple 喇叭

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

個帖本身錯區,高人少黎呢區
chue 發表於 2021-9-8 23:51

其實都係啲普通問題 不過就真係唔知去邊個區問好

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

用普通雙頭3.5MM 一個係Marshall 一個係舊式apple 喇叭

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0) ...
ieongm2 發表於 2021-9-9 01:15

咁你呢個情況唔係故障, 係正常
你要搵套聲道既電影黎播先得

各位師兄,想問一下我屋企有兩個喇叭, 咁我見塊板後面可以插前後喇叭, 插晒之後開software都detect到插左
但 ...
ieongm2 發表於 2021-9-8 17:57

你係想用2套喇叭出聲呀?
3.5一開2就得啦
有冇分別,咁做既人點會分得到!

Android 紅米note8pro