基本上隻牛唔夠watt數,換個隻靚小小嘅牛先

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

重裝windows一次先, 再死先睇係咪硬件問題
wwallace 發表於 2021-10-31 17:34

就係唔想重裝,我估malware 搞死左啲 .sys機會大啲,洗機重裝有用
但我真係唔想重裝,好麻煩,乜都要裝過哂重頭設定一次

回覆 13# friendhtc

如果真係malware攪花咗sys 的話最好重裝
係就係麻煩啲, 不過重裝比較一勞永逸(你唔知仲有冇其他嘢要搞花咗)

長痛不如短痛, 如果行recovery, 日後部機有乜唔妥一定會懷疑係咪今次recover得唔乾淨, 所以IT人一定建議 ...
wwallace 發表於 2021-11-1 14:23

同意,但點解windows冇MAC時光機功能?

windows 也有多個還原點選擇

係咪唔駛浪費時間救,直接重裝最實際?
點解windows冇MAC時光機功能?
大人 發表於 2021-10-29 16:41

有無影到BSOD時那個畫面? 個error code寫乜呢? 咁先容易對症下藥的!

就係唔想重裝,我估malware 搞死左啲 .sys機會大啲,洗機重裝有用
但我真係唔想重裝,好麻煩,乜都 ...
friendhtc 發表於 2021-11-1 12:09

唔想搞原本個drive 就搵第個drive裝過嚟試,預幾十GB
    dism 打落ssd 幾分鐘,再用easybcd 加個bcd entry 之嘛

所謂it人建議重裝。。。咩error code 都未知,睇多幾次係咩code先

唔想搞原本個drive 就搵第個drive裝過嚟試,預幾十GB
    dism 打落ssd 幾分鐘,再用easybcd 加個bc ...
ckyuen2 發表於 2021-11-4 08:08

如果係呢個code呢
高人