250之內放得入我機箱既風扇..?

我係用q6600,仲要未上機,裸跑.....
但係full load成70度.......用原裝散熱無超
而且好奇怪CPU1同2比起CPU3同4會低幾度
閒置OR FULL LOAD  ,CPU3,4都比CPU1,2高幾度
這樣正常嗎?

而我想買個散熱器 250之內有乜選擇呢?
因為我唔知道放唔放得入機箱....
我用cm334機箱+Biostar tp43d2-a7
長486 x 寬203 x 高413 mm

底板

咁我可以用邊隻散熱器??
同埋用原裝同用左果d散熱器之後個效能 ,溫度其實可以減幾多度附近?

無過山車陣,應該好多塔式heatsink都放得落
下吹就要小心d,就係咁好易頂北橋

原帖由 poontat2000 於 2008-12-13 17:32 發表
無過山車陣,應該好多塔式heatsink都放得落
下吹就要小心d,就係咁好易頂北橋

例如有邊幾隻推介?我驚買完先知裝唔落
下吹既意思係?我新手,sorry
塔式果d我個機箱個寬度都可以比佢裝得落?

溫度好正常
散熱器買好D溫度會好D
去正都看看   新高登三樓

原帖由 chung2288 於 2008-12-13 18:51 發表
溫度好正常
散熱器買好D溫度會好D

Q6600用原裝散熱full load70度算正常?
我將d野上機後
閒置3x度,cpu3,4比起cpu1,2高8~10度
full load既時候
cpu3,4~7x度
cpu1,2~6x度
點解個cpu3,4硬係高成10度附近

用原裝散熱器CPU行100%70度算正常
四核不會同ㄧ時間行溫度會有高低

原帖由 chung2288 於 2008-12-13 18:51 發表
溫度好正常
散熱器買好D溫度會好D

正都唔係響黃金地庫死角位咩

原帖由 chung2288 於 2008-12-13 19:25 發表
用原裝散熱器CPU行100%70度算正常
四核不會同ㄧ時間行溫度會有高低

咁樣其實7x度,對於cpu黎講有無問題?
q6600可以承受多少度?因為我成日開幾十樣野
所以會長期將粒cpu用好盡
我之前用3600+full load 40度都無,見到家陣7x度好擔心

回覆 4# 的帖子

新高登三樓,......
黃金地庫死角阿

原帖由 tonychoi 於 2008-12-13 20:08 發表

正都唔係響黃金地庫死角位咩

說錯了      謝謝   C兄