可唔可以介紹隻cpu 散熱比我 ???

Q8200
想333 長超 400
原裝散熱核心溫度好高某兩個核full load 去到 7x-8x
表面溫度先 56 度

主機塊: p5q-E
機箱係呢隻.....深度約 cd-rom+一邊框咁深  

我想問
150 蚊以內有咩選擇?
同埋係唔係一定要拆塊板出黎先裝倒?
唔該哂

原帖由 wing1234 於 2008-12-16 01:55 發表
Q8200
想333 長超 400
原裝散熱核心溫度好高某兩個核full load 去到 7x-8x
表面溫度先 56 度

主機塊: p5q-E
機箱係呢隻.....深度約 cd-rom+一邊框咁深  
http://news.zol.com ...

150蚊都好難鎮得住,粒U一上400外頻就勁熱,最少U120EX先掂

原帖由 littlesgrass 於 2008-12-16 03:06 發表

150蚊都好難鎮得住,粒U一上400外頻就勁熱,最少U120EX先掂

我65NM q66用hyper212都夠哂做..人地45nm q82你要人用u120ex?
150蚊既hs起碼好過原裝果個先啦

150蚊簡獅王/東海/南海mini

當然又係加多幾十蚊買過好少少既
又係睇你點睇同點用 如果真係驚買左後悔
同埋如果驚買完再睇到其他人既post而毒到
真係買隻貴少少既好

原帖由 Memories 於 2008-12-16 07:33 發表

我65NM q66用hyper212都夠哂做..人地45nm q82你要人用u120ex?

hyper212 幾多錢
我見佢都好高,我驚裝唔落........

原帖由 seaion 於 2008-12-16 10:07 發表
150蚊簡獅王/東海/南海mini

當然又係加多幾十蚊買過好少少既
又係睇你點睇同點用 如果真係驚買左後悔
同埋如果驚買完再睇到其他人既post而毒到
真係買隻貴少少既好

咁易中毒我就換左個箱先啦

我只想比原裝散熱好
唔知點解四核 d 核心溫度咁高

原帖由 Memories 於 2008-12-16 07:33 發表

可能我對流做得唔好啦,Q6600@3G 1.28V 用stock fan行intel burn test 8x度

個機箱點解有魚缸, 多舊魚
case有20cm闊, 應該用到212.

原帖由 patrick168 於 2008-12-16 11:14 發表
個機箱點解有魚缸, 多舊魚
case有20cm闊, 應該用到212.

我果個無魚缸嫁
側邊再開多個lone 8cm 入風

212 幾高??
幾錢

U120A / U120EX