機箱風扇

請問各位師兄..CPU塔式散熱扇後面果把機箱風扇..是吹入定抽出好?

原帖由 fallingin 於 2009-3-10 23:05 發表
請問各位師兄..CPU塔式散熱扇後面果把機箱風扇..是吹入定抽出好?

理所當然係抽出...甘先能令氣流成一直線向機箱後排出...

原帖由 hkarmy01 於 2009-3-10 23:08 發表

理所當然係抽出...甘先能令氣流成一直線向機箱後排出...

我個CPU fan已經成1900轉了..手放在個tower後面完全覺唔到有風....

唔抽出冇意思
轉抽入未去到cpu
分分鐘畀上面個抽扇抽走d冷風
轉抽入你個cpu fan又打算向邊呢
我個cpu fan長行2000~2100轉
隻手感覺到有風

如果係力仔A05果種火牛前置 對流顛倒的case
原設計機背係做Intake的...

原帖由 fallingin 於 2009-3-10 23:12 發表

我個CPU fan已經成1900轉了..手放在個tower後面完全覺唔到有風....

好正常...會有風阻呢樣野架麻
風扇既風吹出黎...經過鰭片既阻擋...係hs 後邊吹出黎既風一定有所減弱..唔會好似無HS既情況下甘大風架喎....

絕對正常啦...

我發覺..我無裝錯個FAN....個FAN兩邊都有風ge= =

原帖由 fallingin 於 2009-3-11 14:00 發表
我發覺..我無裝錯個FAN....個FAN兩邊都有風ge= =

鰭片阻擋...block出黎既風

正常

原帖由 fallingin 於 2009-3-10 23:12 發表

後面裝多把就有風囉

原帖由 chow1001 於 2009-3-11 19:59 發表

鰭片阻擋...block出黎既風

正常

我講兩邊都出風是箱後位果把抽出扇...I wondering how can do that...