新手想問有關亂流既問題...

想問下...CM590既CASE FAN裝邊幾個先唔會亂流
仲有,212會唔會太大舊所以產生亂流嫁-.-?
最後,212裝唔裝到am2+同am3?

原帖由 pe86a20b 於 2009-3-13 21:28 發表
想問下...CM590既CASE FAN裝邊幾個先唔會亂流
仲有,212會唔會太大舊所以產生亂流嫁-.-?
最後,212裝唔裝到am2+同am3?

裝晒都基本上吾會亂流...
但側板ge fan位吾suggest裝lor...
前入...後出...頂出...
但其實最基本前入後出都好夠....

太大舊吾會亂流...
但FAN ge 方向錯左咪亂流lor

icic
但係d PCI/PCIE卡咪好熱?靠212果2把fan嗎?

原帖由 pe86a20b 於 2009-3-13 22:09 發表
icic
但係d PCI/PCIE卡咪好熱?靠212果2把fan嗎?

靠display card本身散熱 + 前12 fan 抽入 正確應該夠...

crossfire...SLI 果d另計... (我無試過...so比吾到意見....)

原帖由 rence 於 2009-3-13 22:24 發表

靠display card本身散熱 + 前12 fan 抽入 正確應該夠...

crossfire...SLI 果d另計... (我無試過...so比吾到意見....)

-.-
我諗住遲d玩3way CF...

咁前12fan要幾多個?2個?

原帖由 pe86a20b 於 2009-3-13 22:52 發表

-.-
我諗住遲d玩3way CF...

咁前12fan要幾多個?2個?

:funk:  玩 crossfire x .....
gum 你mount多個12cm試試先lor...
都吾夠ge話...
買支 antec ge 波板糖 吹住會好d..

吾suggest 側板 +fan...因為...總覺得...開側板時會好煩...

原帖由 rence 於 2009-3-14 08:51 發表

:funk:  玩 crossfire x .....
gum 你mount多個12cm試試先lor...
都吾夠ge話...
買支 antec ge 波枝糖 吹住會好d..

吾suggest 側板 +fan...因為...總覺得...開側板時會好煩...

波枝糖?._.what's that?
側板+fan會唔會又有亂流?- -

原帖由 pe86a20b 於 2009-3-14 09:03 發表

波枝糖?._.what's that?
側板+fan會唔會又有亂流?- -

打錯字... 波板糖...

亂流...um..
我解答不能...我ge水平去到前入後出ge level ga ja..
不過我諗就算有都無計ga la...為左要display card涼d...

antec spot cool..
http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=ODA=

要看你裝既位,我就建議一係前前,or 後後
旁邊就可以弄個吸風~ 後面出風~