有冇南北橋散熱器介紹???

GA-P35-DS3P 呢塊底板

換南北散熱器洗唔洗拆板??

家陣打機都有成55度....

另外一問....點樣可以令機箱少塵D...
多抽出定係抽入....

原帖由 [N.H.K]anime 於 2009-3-20 04:02 發表
GA-P35-DS3P 呢塊底板

換南北散熱器洗唔洗拆板??

家陣打機都有成55度....

另外一問....點樣可以令機箱少塵D...
多抽出定係抽入....

一定要拆版,除非你剪左北橋及供電hs既白色膠釘,但係甘樣你會無左原廠保養
乖乖地拆版吧...
再者打機果陣北橋先55度...一d都唔算熱

堅持要換既話又想知邊款好,請善用搜索功能,係搜索度打北橋...d post 好多俾你慢慢睇

行正壓係防塵....詳情睇下以下既討論帖
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... %2BLKNim&page=1

如果用evercool眼鏡蛇之類的北橋散熱就可以唔洗拆板囉。
不過你塊板一拆北橋h.s.,會連埋供電的h.s.拆埋,因此要另外再買供電h.s.

原帖由 tonychoi 於 2009-3-20 09:55 發表
如果用evercool眼鏡蛇之類的北橋散熱就可以唔洗拆板囉。
不過你塊板一拆北橋h.s.,會連埋供電的h.s.拆埋,因此要另外再買供電h.s.

都要拆
只係裝果下係唔須要拆...起果下就要拆

樓主果塊版P35 DS3P(用膠釘),換走原裝北橋同供電hs要起番出黎果陣就肯定 要拆...

因為膠釘式要起底版然後用鉗鉗住膠釘後面黎鬆開個北橋,
除非剪左膠釘走,先可以唔駛拆版就起到個hs,但係會無保養

只有如下圖般呢種使用吊"歐"式既北橋hs先可以唔須要起版就裝同拆到

唔是剪的
唔是起mb 按住膠釘 之後另一面一按咩

原帖由 cheungmanhoi 於 2009-3-20 15:18 發表
唔是剪的
唔是起mb 按住膠釘 之後另一面一按咩

佢的意思係唔拆板落黎但又要拆sb hs就要剪..

原帖由 tafdom 於 2009-3-20 15:51 發表

佢的意思係唔拆板落黎但又要拆sb hs就要剪..

正解
所以都係乖乖地拆版穩陣D

SB 有咁熱咩 ?

咁都係遲d先換..哈哈
家陣天氣都唔係太熱