散熱器安裝有誤定heatpipe 有問題??

點解個idle 同 load ga 溫度差唔多??idle又咁高溫,load又咁高溫.  :funk:
仲有點解heatpipe 唔暖, 唔係咪應該暖暖地架咩??

no one know??

1. 你有full load 全部核心? 我感覺只係用左cpu2
2. 你用咩散熱器又唔講 咩散熱膏

原帖由 samlam1110 於 2009-3-22 22:11 發表
1. 你有full load 全部核心? 我感覺只係用左cpu2
2. 你用咩散熱器又唔講 咩散熱膏

1. 你有full load 全部核心? 我感覺只係用左cpu2 我有full load全部核心
2. 你用咩散熱器又唔講 咩散熱膏 我用cm hyper 212, GC1

今得意架!!你用原装HS?而且重系得一个角钉得实?

有咩問題?
occt v2.0.1.JPG

原帖由 kf 於 2009-3-22 22:15 發表
有咩問題?

但我idle又咁高溫,load又咁高溫

原帖由 ferrarai 於 2009-3-22 22:14 發表
今得意架!!你用原装HS?而且重系得一个角钉得实?

我用左cm hyper 212仲係咁高温
我唔知cm hyper 212係壞左定乜??我見人地個個Q9用hyper 212 idle都係40C以下
若果壞左我要去換果個

cpu散熱裝成點?有無相睇吓.
或者起個散熱出嚟,睇吓d道熱膏印成點.

原帖由 kf 於 2009-3-22 22:26 發表
cpu散熱裝成點?有無相睇吓.
或者起個散熱出嚟,睇吓d道熱膏印成點.

仲有我見到D heatpipe 有D 的銅退退地色, 我用左兩三日炸WOR, 關唔關事??