有冇人用過evercool 個隻buffalo

我想知個把風扇有冇得換
依家有塊扇葉點到個扇架
但佢個把扇係10cm
有冇可能換把12cm 既扇 ?

原帖由 spike 於 2009-3-22 18:17 發表
我想知個把風扇有冇得換
依家有塊扇葉點到個扇架
但佢個把扇係10cm
有冇可能換把12cm 既扇 ?

10cm 扇真係比較難搵... 情況同hyper 6+ 一樣, 隻evercool 以前用過, 可以用索帶上隻12cm 扇, 最好加個風扇罩,另一個選擇可以用9cm 扇

用 9cm +1
dual 9cm 會好好多
d fin太密了 sosad

你係唔係講緊公牛阿??
如果係的話,你可以買一把9cm風扇,用番原裝的鐵扣,扣番實的

原帖由 hkce 於 2009-3-22 20:44 發表
10cm 扇真係比較難搵... 情況同hyper 6+ 一樣, 隻evercool 以前用過, 可以用索帶上隻12cm 扇, 最好加個風扇罩,另一個選擇可以用9cm 扇

原來9cm 都可以架
咁請問點樣上9cm fan ?
用番個個扣位? 定要其他扣具

原帖由 cheungmanhoi 於 2009-3-22 21:43 發表
用 9cm +1
dual 9cm 會好好多
d fin太密了 sosad

dual 9cm  ? 一前一後 ?

anyway, 唔該曬兩位....
之前最壞打算可能重新買過, 睇黎可以唔駛lu

原帖由 poontat2000 於 2009-3-22 22:29 發表
你係唔係講緊公牛阿??
如果係的話,你可以買一把9cm風扇,用番原裝的鐵扣,扣番實的

呢隻: http://www.evercool.com.tw/chinese/products/hpf.htm
我唔知係唔係叫公牛呀

是呀 因為我都有隻呀

我係用膠索 上 12cm fan
比9cm 靜d

回覆 7# 的帖子

intel socket 扣具??
我買個隻係比amd socket
另外, 如果要裝兩隻9cm , 又要點裝 ??

原帖由 spike 於 2009-3-22 22:45 發表
intel socket 扣具??
我買個隻係比amd socket
另外, 如果要裝兩隻9cm , 又要點裝 ??

是 up 錯圖

剛剛果2張圖 是cm的強化背版
不過應該用唔到 去公牛度