決定買散熱風扇俾9600gso

我自己用梗galaxy 9600gso, 決定買愛琴海普及版換走個舊嘅, 請問可以是否可以直接換入去?
孔位是否53mm? 要買53mm版的散熱風扇?

同埋想問coolermaster 支散熱膏係咪唔掂的~~

無記錯9600GSO係55mm
而普及版我唔知係味3支導熱銅果個...如果係...就係可以用螺絲換上

果支導熱羔見人見志O.O...當然睇下你同邊支比O.O
不過都有D用GA

原帖由 wingyat92 於 2009-3-23 15:32 發表
而普及版我唔知係味3支導熱銅果個...如果係...就係可以用螺絲換上

不過都有D用GA

邊係

原帖由 mh使者 於 2009-3-23 16:26 發表

邊係

孔距有可能
特別是非公板的
愛琴海普及版是43/53/55mm通吃的,放上去就知的了

原帖由 wingyat92 於 2009-3-23 15:32 發表

不過都有D用GA

http://www.pccooler.cn/Products/HP2-850/HP2-850.htm
愛琴海普及版得2條HP

今日換左支含銀嘅散熱膏, 結果一樣 =.=
而家22度, gpu idle 55度~

原來橙色愛琴海就係傳說中GA普及版-.-"

原帖由 wingyat92 於 2009-3-23 21:25 發表
原來橙色愛琴海就係傳說中GA普及版-.-"

GA係...?

原帖由 wilson3a10 於 2009-3-23 21:18 發表
今日換左支含銀嘅散熱膏, 結果一樣 =.=
而家22度, gpu idle 55度~

55度
太高溫

我今日已經換過散熱膏, 25% silver, 前兩日自己換係白色, 早知就唔換
可唔可以搵代理幫我加