請推介barebone骰仔機CPU側吹Heatsilk!

原本果個太嘈,想換個靜d..thanks!

原帖由 terrychan 於 2009-3-23 12:06 發表
原本果個太嘈,想換個靜d..thanks!

CHING可吾可以講番你用梗機箱ge型號同梗咩hs..以及可容納hs ge size...
如果吾係好難比到suggestion你ga wo

ching,唔該晒.我個型號係aopen XC Cube EZ965.實際可容納既尺寸要返屋企度下先知.

原帖由 terrychan 於 2009-3-23 13:17 發表
ching,唔該晒.我個型號係aopen XC Cube EZ965.實際可容納既尺寸要返屋企度下先知.

我都係用呢部裝番D舊野用黎睇戲 ,我都好想散熱好D.我而家行粒E4300 開機都成50度 FULL LOAD
15分鐘 有70多度. 有咩方法可以降到溫我都好想知

原帖由 terrychan 於 2009-3-23 13:17 發表

呢隻...???

吾知a sir隻lgloo 5610 同5710岩吾岩呢......感覺size差吾多...
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1093768&extra=page%3D1

應該就係呢隻...把風扇嘈到好似吸塵機
返屋企度下尺寸睇下裝唔裝到呢兩把先..

原帖由 terrychan 於 2009-3-23 16:13 發表
應該就係呢隻...把風扇嘈到好似吸塵機
返屋企度下尺寸睇下裝唔裝到呢兩把先..

或者試試 +個調速器去cpu fan 度...

原帖由 rence 於 2009-3-23 17:00 發表

或者試試 +個調速器去cpu fan 度...

本來係買其他hs之前,都想用software睇下有冇得搞搞佢.
但塊板個bios又冇得set quiet fan.用speedfan又detect唔到個fan.(可能底板唔support)

Why!?
Barebone new version support Dual core CPU,
同我一個S478 3.0 Barebone一様熱?Or 更熱?
我都係頂64度、最近幾天的。

Impossible,! Unbelievable!