請問大家有冇 4 cm 風扇介紹

主要想用黎吹個 nb,因為用緊 akgx-m 開左硬解睇得耐會 hang 機,諗住買把 4cm 吹住佢

回覆 1# 的帖子

用sunon 磁浮4cm 啦!about $50 to 60 !但一定要架調速器!如果唔係會好嘈~~~

原帖由 want2 於 2009-3-29 04:40 發表
用sunon 磁浮4cm 啦!about $50 to 60 !但一定要架調速器!如果唔係會好嘈~~~

好嘈架,請問有冇靜嘀架

4cm 就一定嘈
建議係嘈之中搵隻靜都係 sunon
加調速啦

原帖由 SimonMan 於 2009-3-29 10:44 發表
4cm 就一定嘈
建議係嘈之中搵隻靜都係 sunon
加調速啦

原來係咁的,唔該哂

suoxx40mm,華x賣$33.不過無plug.要自己整.買完要即場試.

原帖由 007bbq 於 2009-3-29 11:09 發表
suoxx40mm,華x賣$33.不過無plug.要自己整.買完要即場試.

係厚果隻定薄?
我用緊隻薄果隻,用左調速薄果隻都係嘈

原帖由 duoshock 於 2009-3-29 11:39 發表

係厚果隻定薄?
我用緊隻薄果隻,用左調速薄果隻都係嘈

用左調速都係嘈?

SUNON 4cm
Voltage : 12 VDC
Power Current :
Speed : 6100rpm +- 10%
Noise : 一般 - 尚可
Bearing : vapo + 磁浮
價錢 : about $60 ($40 @ now)
用後感 :
- 風量 大
- 價錢 一般
- 極耐用, 穩定 (唔震), very good

係咪呢隻??

灣仔超頻店有兩隻sunon 4cm同有隻G字頭嘅
兩隻sunon我都有
1隻係厚,$40,環境寧靜下就有小小嘈

另1款係薄扇,$60,環境嘈雜下都聽到幾大聲,如非必要唔建議買

但薄扇比厚扇好風小小
簡單D呢講薄扇唔抵買,除非你唔介意嘈音
效能當然係薄扇好。

原帖由 ryan_1026 於 2009-3-29 11:51 發表

用左調速都係嘈?

SUNON 4cm
Voltage : 12 VDC
Power Current :
Speed : 6100rpm +- 10%
Noise : 一般 - 尚可
Bearing : vapo + 磁浮
價錢 : about $60 ($40 @ now)
用後感 :
- 風量 大
-  ...

呢隻係厚扇,而家$40炸,抵玩