北橋仲係好熱!

用緊CNB-R1, 仲係好熱 (48C), 有什麼風扇推介!? thanks!!

原帖由 nchiu 於 2009-4-10 01:25 發表
用緊CNB-R1, 仲係好熱 (48C), 有什麼風扇推介!? thanks!!

你果度有寫北橋幾多度咩

放把8cm displaycard 面吹.

原帖由 nchiu 於 2009-4-10 01:25 發表

[惡搞]側版25cm風扇機箱,如icute901,這樣便可以兼顧各處的散熱了~~~~~~[/惡搞]
4cm風扇唔嫌嘈緊係sunon

原帖由 mrkamand8 於 2009-4-10 03:42 發表

你果度有寫北橋幾多度咩

雖然無寫NB幾多度, 但Motherboard顯示48度, 用手摸CNB-R1又好熱,所以我估Motherboard 48度都叫可以參考下!

原帖由 micngan4 於 2009-4-10 16:00 發表

[惡搞]側版25cm風扇機箱,如icute901,這樣便可以兼顧各處的散熱了~~~~~~[/惡搞]
4cm風扇唔嫌嘈緊係sunon

隻sunon 4cm風扇有幾嘈? 如其他行1500轉又會唔會唔夠風?

sunon 4cm 再用減速, 效果最理想

原帖由 SimonMan 於 2009-4-10 19:32 發表
sunon 4cm 再用減速, 效果最理想

CHing請問怎樣可減速? (因我無Front Panel Fan Speed Controller)

更系熱了,張DISPLAY岩岩系北橋格來,我以用DISPLAY原裝HS過北橋最多成60度,或佐個T RAD 2 最多得38度只!差幾多!

原帖由 frrr2004 於 2009-4-10 20:26 發表
更系熱了,張DISPLAY岩岩系北橋格來,我以用DISPLAY原裝HS過北橋最多成60度,或佐個T RAD 2 最多得38度只!差幾多!

mm..但我又唔想換Display HS........