愛琴海-加強版入手....上機

$220羊明入手,本來想買白色風扇版本,可惜今批返d貨無,黑色照殺,
開盒睇,做工比加勒比海粗糙,好...上機...

隻野原來用兩條pci槽位多少少 ,張tv頂住,攪到前面把風扇轉唔到,唯有用兩塊散熱膠頂開少少......

display card: jetway 9600gso 192bit/384mb 超熱版 (唔知點解我張特別熱d )

當日試加勒比海結果如下:
室溫:27C
加勒比海+GEILD 8CM @ 1800轉 : IDLE5MIN : 53c
                                                             HDTV 5MIN : 60c
                                                             FULL LOAD 5MIN(行ATI毛毛): 66c

今日試愛琴海如下:
室溫:29C
愛琴海加強版(風扇set auto):IDLE: 56c
                                                 HDTV 5MIN: 66c
                                                 FULL LOAD 5MIN (行ATI毛毛): : 73c

原帖由 wahw 於 2009-6-3 20:16 發表
$220羊明入手,本來想買白色風扇版本,可惜今批返d貨無,黑色照殺,
開盒睇,做工比加勒比海粗糙,好...上機...863068

隻野原來用兩條pci槽位多少少 ,張tv頂住,攪到前面把風扇轉唔到,唯有用兩塊散熱膠頂開少少......863074

面積好似無增加到幾多..
只係多左一把扇...

如果有愛琴海普通版可以對比下就更加好

PCCOOLER迷?

張TV甘頂法
會5會有少少bad effects

本來諗住買佢replace 4870公版cooler...因為係PWM fans
不過超過兩個slots位真係唔user friendly

張TV CARD係唔係雙TUNRE架?熱唔熱?

原帖由 anth 於 2009-6-3 21:16 發表
我見到
超頻3-南海3
超頻3-北海
超頻3-愛琴海-加強版
機箱風扇唔用埋
不過超頻3係好野泥

係南海mini.....我另外仲隻$50北海,可惜起哂樓,尼塊版南橋裝唔落

原帖由 Inspire 於 2009-6-3 20:33 發表
本來諗住買佢replace 4870公版cooler...因為係PWM fans
不過超過兩個slots位真係唔user friendly

連埋display card 兩個slots位多d....同公版cooler差不多喎