請問兩塊GTX285 SLI 換什麼Display Heatsink好

如題,要就番SLI Bridge個位,所以個Heatslink + 風扇不能太厚,謝謝!

Post張相黎睇下你有幾多位先

普遍可以考慮
PCcooler 黑海, 愛琴海
zalman GV1000, GF1000
thermalright V2, T-Rad

原帖由 jeff_extergo 於 2009-6-4 12:43 發表
普遍可以考慮

你有無睇人問乜
愛琴海, GV1000, GF1000, V2, T-rad2
呢D用到落GTX 285??

原帖由 hanghanghang 於 2009-6-4 12:48 發表

你有無睇人問乜
愛琴海, GV1000, GF1000, V2, T-rad2
呢D用到落GTX 285??

"普遍可以考慮"
我都唔係張張卡用過,隻隻HS用過呀
邊隻岩扣具位自己搵資料啦
再唔係,咁你又有咩好提議啦

原帖由 jeff_extergo 於 2009-6-4 12:43 發表
普遍可以考慮

你 po 的全不能用的  
這堆 hs 位是不同 舊的都不能用
gtx260,260+,275,280,285  有專用洞位
好像只有 黑海,  Thermalright HR-03 GTX ,
ac 新出的 260,280 專用 3fans 板 hs 才可以

原帖由 wilann 於 2009-6-4 13:25 發表

你 po 的全不能用的  
這堆 hs 位是不同 舊的都不能用
gtx260,260+,275,280,285  有專用洞位
好像只有 黑海,  Thermalright HR-03 GTX ,
ac 新出的 260,280 專用 3fans 板 hs 才可以

咁講,姐係其實樓主冇得選擇

公板便一定不行 它是 51mn 孔位的
現在主流是 43 和 53mn 孔位
不過如非公板的 260+ 以上可能會有 43mn 孔位用
我用的 galaxy 260+ 3fans 板
便是有 43 和 51mn 孔位可以用
之前還裝過 t-rad2 上 260+

原帖由 jeff_extergo 於 2009-6-4 12:57 發表

"普遍可以考慮"
我都唔係張張卡用過,隻隻HS用過呀
邊隻岩扣具位自己搵資料啦
再唔係,咁你又有咩好提議啦

我都無用過
咁我又講得出?
識就係識, 唔識咪點人

機會最大既係hr-03gtx, 因為可以倒裝
但倒裝之後咭面元件例如ram/nvio/mosfet可能會較熱

至於其他hs要睇樓主底板既pci-e間距多少