唔OC呢個CPU HS正

約一年前, 幫個仔求求其其砌部機, 便醉心於攪自己果部, 記得當時為求方便, 唔駛起底板, 就揀個無背架既HS, 結果買左呢個.......當時記得是冬天, 安裝後發覺長期處於39度, 永遠不變, 於是出POST求教, 但最後都未能解決, 估計HS裝得不好, 又或是SENSOR出問題, 最後都不了了之, 總之佢玩到又無投訴就得
近日, 天氣都開始熱, 為免呢部機打柴煩到我, 於是BID個True Cooper比佢, 一來可以測試下個溫度會否回落
在交收前, 即管再用full load測試下個溫度, 先開core temp, 今時今日又係39度, 好無引
一開full load, 原來個溫度係會識郁既, 無壞, 咁即係佢長期控制住粒u 39度?
而家絕對愛上它, 唔駛退役, 係時候幫佢掃下塵
1.易裝
2.體形極細好輕身
3. 0噪音
4. 好似$190, 平
5. 有原裝風扇出售
佢係ARCTIC, 咁個true cooper 咪....................................

永的39度
睇落其實都唔錯, full load 50度左右, 可以唔洗換  不過你又bid左了, 就開開心心換左佢吧

原帖由 Hammond 於 2009-6-4 17:46 發表
永的39度
睇落其實都唔錯, full load 50度左右, 可以唔洗換  不過你又bid左了, 就開開心心換左佢吧

不過記住我係無超, OC都會預計到佢會唔係好掂

原帖由 chiushing01 於 2009-6-4 17:47 發表

不過記住我係無超, OC都會預計到佢會唔係好掂

咁又係, 所以都係開開心心換隻true cooper上去
叉開話題  我今日買左師兄你之前用黎開側板隻野, 成條鴨仔街得一開五金有

原帖由 Hammond 於 2009-6-4 17:53 發表

咁又係, 所以都係開開心心換隻true cooper上去
叉開話題  我今日買左師兄你之前用黎開側板隻野, 成條鴨仔街得一開五金有

A-Sir都係喺果度買, 公厠對面? 另外, 好重要, 好重要唔記得提, 你開果時一定一定要先在正面貼上膠紙先CUT(乜野膠紙講唔到比你聽, 類似封箱), 咁樣有捨力作用, CUT果時塊側板先唔會變形, 如果唔落一定會變形, 唔明可直接上a-shop請教a-sir

原帖由 chiushing01 於 2009-6-4 17:56 發表

A-Sir都係喺果度買, 公厠對面? 另外, 好重要, 好重要唔記得提, 你開果時一定一定要先在正面貼上膠紙先CUT(乜野膠紙講唔到比你聽, 類似封箱), 咁樣有捨力作用, CUT果時塊側板先唔會變形, 如果唔落一定會變形, 唔明可直接上a-shop請教a-sir

冇錯公廁對面果間, 一千零一間有賣, 得一千零一隻款, 封箱膠紙 = 牛皮膠紙? 定係表面鞋鞋地果隻?

原帖由 Hammond 於 2009-6-4 18:00 發表

冇錯公廁對面果間, 一千零一間有賣, 得一千零一隻款, 封箱膠紙 = 牛皮膠紙? 定係表面鞋鞋地果隻?

唔識講, 一陣落樓下睇下有無得買, post比你睇

係咪"就紋"膠紙?

原帖由 Faizu 於 2009-6-4 18:17 發表
係咪"就紋"膠紙?

yes yes yes, thx ching

原帖由 Faizu 於 2009-6-4 18:17 發表
係咪"就紋"膠紙?

原帖由 chiushing01 於 2009-6-4 18:18 發表

yes yes yes, thx ching

唔該晒兩位師兄  師兄隻690 case 係咪鋼板case?