散熱問題(有圖)

部機可以點樣可以再將 風流整好d??

塊側板

另外我想換過一個CPU散熱既風扇.
本人新仔一名 講d野吾好太深

比起散熱器
將個火牛換左佢會安心更多

原帖由 kanduki 於 2009-6-6 21:06 發表
比起散熱器
將個火牛換左佢會安心更多

點解既/0\??

係咁的話  換過一個咩型號??

基本上前入後出側入都夠
唔知你個箱幾高???

原帖由 wanch 於 2009-6-6 21:48 發表
基本上前入後出側入都夠
唔知你個箱幾高???

前面點入??一個孔都冇堝-0-..
新手..吾知點睇 機幾高,入面d深牙,高..

回覆 5# 的帖子

睇唔到你前面冇
咁只有側面入
睇返d網應該話係width 或者可以自己度下由底板至側板有幾多位

回覆 3# 的帖子

火牛可以換Ant__ FS_ AcB__果d 予$300左右
會加顯示卡打機的話 有PCI-E 6pin輸出為佳

跟機箱的雞牛其實唔加卡唔超頻都問題不大
只係出現故障時可能會拖埋其他硬件陪葬

講究散熱的話樓主現有的機箱可以話沒有潛力
可以換一個安到12cm風扇的機箱先再作打算...

直接拆側+換HS@@

原帖由 kanduki 於 2009-6-6 22:42 發表
火牛可以換Ant__ FS_ AcB__果d 予$300左右
會加顯示卡打機的話 有PCI-E 6pin輸出為佳

跟機箱的雞牛其實唔加卡唔超頻都問題不大
只係出現故障時可能會拖埋其他硬件陪葬

講究散熱的話樓主現有的機箱可以話沒有潛力
可以換一個安到12cm風扇的機箱先再作打算...

吾係話講究個隻..係打機個陣..打到1個鍾到就CPU過熱..熜機

原帖由 chung=]' 於 2009-6-7 00:00 發表

吾係話講究個隻..係打機個陣..打到1個鍾到就CPU過熱..熜機

如果係擺書檯底就無解 反而封埋側板周PCI窿位可能仲好少少(靠面板底部進氣)

如果係CPU風扇唔夠快的話
開機襟Del掣入BIOS
方向掣右鍵到Power Setting頁
選Hardware Health Configuration襟Enter
設定CPUFAN Mode Setting為[Manual Mode]
再向下面CPUFAN PWM Control打數字選擇轉速
000係最慢 255係最快(按噪音容忍情度自行判斷 )
最後襟F10後Enter完成設定