愛琴海加強版實測

之前都見有CHING Post過, 前朝愛琴海雖不是最好, 但勝在平, 效能也不太差, 被雜誌稱為性/價比之王, 食住夏天快到條水出加強版, 不得不心動一試
不是太Pro, 今次用9800gtx公版vga hs vs 加強版
原裝HS                64度
加強版35%預設 52度
調較至55%         50度
不得不提, 今代愛琴海無左LED燈, 仍沿用上代三銅製導管設計, 但就改良了原裝風扇4PIN電源插, 直接接駁到VGA咭上感應;   
風扇比上代寧靜得多, 近乎零噪音;
最有趣的地方, 是利用軟件RIVA TUNER調校風扇速度, 55-100%佢既轉速都是不變的(可能55%已是該扇的FULL LOAD, 都是零噪音哩!)
SELLS話憑單和LABEL三年保

gpu 98gtx.JPG
new VGA HS.JPG
98gtx temp.JPG

it still dual slot ?
any performance compare to the old one

原帖由 anonymoushk 於 2009-6-7 00:35 發表
it still dual slot ?
any performance compare to the old one

DUAL SLOT  , the size is no different from the old one

幾錢幾錢

原帖由 micheal 於 2009-6-7 01:10 發表
幾錢幾錢

洋明$220

低1X度都唔錯喎...唔嘈先正

原帖由 想做就去做 於 2009-6-7 01:30 發表
低1X度都唔錯喎...唔嘈先正

同公版既HS比較先至會有呢個差幅

唔知GTX260+用唔用到

原帖由 WINGLESLIE 於 2009-6-7 01:37 發表
唔知GTX260+用唔用到

真係喺垃圾桶執番出來影比你

兩把fan的確非常靜 ,不過我試過將fan speed 推到100%都會聽到少少聲喎......