用緊Thermalright Ultra 120Ex, 轉做V10 / V8 分別會唔會好大?

而家用緊Thermalright Ultra 120Ex, 請問各位師兄,如果轉做V10 / V8 分別會唔會好大?   機箱是HAF932. 謝謝!

我就未用過 Thermalright Ultra 120Ex, 而我自己就用緊v8 + HAF922, 粒u平均降左大約10度.(當作一個參考)

Thermalright Ultra 120Ex 雙FANS(sliverstone FM123 ), 強過 V8 & V10

V8同V10都幾大分別下- -"

原帖由 googleli 於 2009-6-9 10:01 發表
而家用緊Thermalright Ultra 120Ex, 請問各位師兄,如果轉做V10 / V8 分別會唔會好大?   機箱是HAF932. 謝謝!

V10照計932唔o岩裝.......要打橫放.......

120eX VS V8,唔使諗,120啦~~~

原帖由 K_C_ 於 2009-6-9 10:43 發表

V10照計932唔o岩裝.......要打橫放.......

120eX VS V8,唔使諗,120啦~~~

現在用緊120Ex + Enermax 白色百幾蚊果把扇, 如果要裝多一把, 點裝? 鐵線只得兩條...

回覆 6# 的帖子

陽明有得賣~

原帖由 googleli 於 2009-6-9 10:48 發表

現在用緊120Ex + Enermax 白色百幾蚊果把扇, 如果要裝多一把, 點裝? 鐵線只得兩條...

我隻TB120有4條鐵線的
U120EX得2條

原帖由 googleli 於 2009-6-9 10:48 發表

ching, 你好似話想i7玩OC..... 120eX加隻白蝠......咁就真係"抆"d......

我之前用AC 12 PWM x 2, True Black 120, i7 920 full load (191 x 21 4G)成80C,換o左1把AVC 2400轉PWM變o左70C.

所以我覺得用一般風扇,裝兩把都係分別不大,好難壓得住i7~~

U120EX 點都唔會差過v8 v10