風扇斷葉...

今日唔小心整爛咗隻紅蝠的一塊扇葉,大拿拿唔見咗舊幾水

請問C Hing們會怎處理:
1)由得佢,照用;
2)用超能膠痴番;
3)廢棄....

C Hing們會點呢?
Thx!

一定系3
如果你2 長期用你怕唔怕變左小李飛刀
如果你1 把扇已經唔平衡 小心變左血滴子

樓主你咁多扇....
爛一兩把有乜所謂

Thank you C Hing!
你估如果有得寫信去enermax話淨係買番塊扇葉就好lu...Haha!

可表示同情你果舊幾水~~~~

丟棄佢吧~~~~

原帖由 cccccctt 於 2009-10-26 01:19 發表
樓主你咁多扇....
爛一兩把有乜所謂

C Hing,係你面前,有幾多把風扇都係九牛一毛啫
而且,佰幾蚊把風扇就咁就玩完都好肉赤咖...

原帖由 amoslee 於 2009-10-26 01:08 發表
今日唔小心整爛咗隻紅蝠的一塊扇葉,大拿拿唔見咗舊幾水

請問C Hing們會怎處理:
1)由得佢,照用;
2)用超能膠痴番;
3)廢棄....

C Hing們會點呢?
Thx!

Hi, amoslee

斷扇頁,只手指無事就OK了~ 在下N年前曾被一暴力扇"掃"到指甲,痛到抽筋,指甲內瘀血仲要超過三個月先散去。

風扇可以用AA膠痴翻用,一定要將極細碎片(如果搵到)也痴上。不過由於扇頁可能會出現不平衝,運作時可能會震D同嘈D。

原帖由 FrankChan 於 2009-10-26 01:28 發表

Hi, amoslee

斷扇頁,只手指無事就OK了~ 在下N年前曾被一暴力扇"掃"到指甲,痛到抽筋,指甲內瘀血仲要超過三個月先散去。

風扇可以用AA膠痴翻用,一定要將極細碎片(如果搵到)也痴上。不過由於扇頁可能會出現不平衝,運作時可能會震D同嘈D。

好!唔該晒C Hing!

原帖由 amoslee 於 2009-10-26 01:30 發表

好!唔該晒C Hing!

其實仲有一良策...可令只紅蝠"起死回生".......

就係痴好後,搵最好心又英俊既個位Tony版主,下次去大陸視察 New Cooler 生產進程時,攞埋把扇入廠,做次專業平衡校正及補土...咁絕對有可能係世界上抗震最好的一把紅蝠扇之一啦~

原帖由 amoslee 於 2009-10-26 01:26 發表

C Hing,係你面前,有幾多把風扇都係九牛一毛啫
而且,佰幾蚊把風扇就咁就玩完都好肉赤咖...

我估大家風扇數量不相伯仲

其實.....點整爛的?