簡測: <<獨一無二風扇>>

其實各位search一下會員3e3e3e的測試post有大量靚相...
特點在於附控制器, 可調較向前/向後吹, 或者停轉
雙數14片扇葉亦係風扇中少見, 據說效能表現一流
但是平衡較正困難.....

這一把是有LED版本
sample物品...不會量產

測試平台:
CPU: Intel PD 805 @ 3.6GHz
M/B: Asus Commando P965
Ram: Transcend DDR2 800 2GB x2
Display: Matrox G450 PCI
HDD: ST340015A
Heatsink: Thermalright Ultra 120 Extreme
Thermal Compound: Gelid GC-2
Fans: Enermax火蝠, WING12 MT LED

****************************************************************************************************

Loading 5 minutes Result

Enermax火蝠: 55°C, 進風口 28°C

****************************************************************************************************

WING12 MT LED: 53°C, 進風口 29°C

特別鳴謝: 本版版主 tonychoi

2個test 的電壓都唔同的?

原帖由 kwokhokay 於 2009-10-26 23:35 發表
2個test 的電壓都唔同的?

bios set 1.50V
點解會跳就可能要問華碩

咁似AeroCool既風扇??

睇返3e ching 個post  版主tony唔系話得一把+比左佢咩
不過點都好 真系幾毒下 呵呵
話時話 呢把野系同轉速下算唔算市面上最強12cm

原帖由 奔走人 於 2009-10-26 23:56 發表
咁似AeroCool既風扇??

你講Turbine Fan

形狀都唔同wo

原帖由 find72 於 2009-10-26 23:58 發表
睇返3e ching 個post  版主tony唔系話得一把+比左佢咩
不過點都好 真系幾毒下 呵呵
話時話 呢把野系同轉速下算唔算市面上最強12cm

強唔強唔重要啦...

手動向前向後吹先正

原帖由 cccccctt 於 2009-10-27 00:05 發表

強唔強唔重要啦...

手動向前向後吹先正

呢個我都知  如果成個箱轉哂呢隻扇 要做好d/測試 機箱對流就節省好多工夫

終於來放毒
不過 電壓差咁遠的
1.5-->1.28
咁test 好像唔是好公平

原帖由 cheungmanhoi 於 2009-10-27 10:43 發表
終於來放毒
不過 電壓差咁遠的
1.5-->1.28
咁test 好像唔是好公平

ASUS PC Probe show的電壓接近BIOS睇的讀數
我bios set 1.5V, BIOS的hw monitor show 1.44V
CPUZ就不停亂跳