想問香港買唔買到Prolimatech Megahalems

小弟而家考慮緊買呢隻定係Venomous X好
但睇過d review好似變形金剛好d,反正差唔多價錢,但香港好似無得買
睇下ching有無門路買到
我見佢最近出左rev b連1156扣具,望ching幫忙

個人認為會Venomous X,效能都好似係Venomous X好D喎
起碼個扣具個感覺好可靠
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D4

回復 2# lap2000lap
唔係。因為 thermalright HS 底座既微凸設計關係,佢只能夠針對個別種類 CPU 有好效果,而其他D會較遜。比如話 Venomous,用響 1366 效果超勁,但用響其他 U ,比如 775 上,效果差好遠………

如果齋計 775,Megahalems 應該係完勝 Venomous

小弟而家考慮緊買呢隻定係Venomous X好
但睇過d review好似變形金剛好d,反正差唔多價錢,但香港好似無得買 ...
pcnhkl 發表於 2010-1-27 16:38

Megahalems 應該要等團購喇………

你講得岩真係要睇吓用邊個平台..............
咁Megahalems  o係775都真係好勁!

回復  lap2000lap
唔係。因為 thermalright HS 底座既微凸設計關係,佢只能夠針對個別種類 CPU 有好效果, ...
helenchan 發表於 2010-1-27 18:12

呢個我都認同,官方都講過話今次個設計係對某類cpu會有更好散熱效果
但計1156真係唔知,團購又可能要等一排或者無

師兄們AMD黎講 Venomous X 勁D 定MEGA SHADOW 勁D?

呢個我都認同,官方都講過話今次個設計係對某類cpu會有更好散熱效果
但計1156真係唔知,團購又可能 ...
pcnhkl 發表於 2010-1-27 18:31

等不了團購的话,到淘宝网购買吧.
Prolimatech Megahalems  1156扣具,单独買都有 (大約 HK$50 )