[超簡單開箱文]Gelid Tranquillo

Q6600小超3GB
原裝散熱跑火山會跑到藍畫面....
換左散熱好好多......
室溫大約17~18度,
換左新散熱...要放棄板背一塊散熱片...
但原來塊板己經微彎...... 都痴唔住個散熱片既...
原廠待機17度 [1280x768].jpg

原廠燒機17度 [1280x768].jpg

IMG_5627 [1280x768].JPG

IMG_5630 [1280x768].JPG

IMG_5632 [1280x768].JPG

Img167 [800x600].jpg

GELID 待機 18度 [1280x768].jpg

GELID 燒機 18度 [1280x768].jpg

Q6600小超3GB
室溫大約17~18度,
換左 ...
ekchk 發表於 2010-2-22 23:07

效能好像不錯耶...
fan=13xx rpm 都有呢個溫度
不過再轉快d都吾會差太遠

較能唔錯喎
性比價

Thanks, looks a bit like CM hyper 212.

Q6600小超3GB
室溫大約17~18度,
換左 ...
ekchk 發表於 22-2-2010 23:07

你E加行3.0仲可以,但遲D你想上3.3,3.4呢個HS可能

你E加行3.0仲可以,但遲D你想上3.3,3.4呢個HS可能
lap2000lap 發表於 2010-2-23 13:59

上3.4 唔係日日行火山都唔會太熱,除非加電太多去谷上去另計,另外仲要睇粒u本身體質。
想4核大超又要涼的話,都係u120ex+暴力扇啦~

lap2000lap 發表於 2010-2-23 13:59

唔啦~3gb算了...(因為唔識超)
比原裝差好遠,....原裝85度...最後自己重開機....

唔啦~3gb算了...(因為唔識超)
比原裝差好遠,....原裝85度...最後自己重開機.... ...
ekchk 發表於 23-2-2010 16:34

咁又係,我地玩Q66係熱D,此中係65制程

咁又係,我地玩Q66係熱D,此中係65制程
lap2000lap 發表於 2010-2-23 16:50

如果佢生生性性,
唔係8核做主流/4核超慳電,
應該都可以用到佢終老
(唔知我有冇咁長情呢?)

如果佢生生性性,
唔係8核做主流/4核超慳電,
應該都可以用到佢終老
(唔知我有冇咁長情呢?) ...
ekchk 發表於 23-2-2010 21:10

C兄你一定無